Categorieën
Niet gecategoriseerd

21 augustus 2022, zo’n 120 zondagen geleden begon ik met deze stukkies.

Raar idee! Terugkijkend op de afgelopen 2,5 jaar is alles raar, das dus niet zo raar. Vanaf dag 1 wist ik dat de wereld zou gaan veranderen, dat mijn kids niet dezelfde kansen zouden krijgen als de generaties daarvoor. Maar man, man, wat wist ik een hoop niet. Wat was ik naïef! Het spel wordt zo goed gespeeld, het is zo goed voorbereid. Maar goed, ze zijn er dan ook al 2000 jaar mee bezig.

Ik was er van overtuigd dat de conservatieve Amerikanen, de tRump aanhangers, zich zouden roeren in 2020. Dat ze zich niet zomaar aan de kant zouden laten zetten. Maar pfffff, wat zat ik fout! We hebben veel teveel op te geven in het westen. Ons leventje is veel te comfortabel om het in de waagschaal te stellen. We zijn veel te bang te verliezen wat we denken te hebben. De mensen zijn bereid hun vrijheid, menselijkheid en waardigheid op te geven voor spullen. Stom van mij dat ik daar geen rekening mee had gehouden.

We worden al 2000 jaar misleid! Nee, dat zeg ik verkeerd. We laten ons al 2000 jaar misleiden om zelf geen verantwoordelijkheid te hoeven nemen. We beslissen niet zelf over wat goed is of kwaad maar laten dat over aan een God. Of nee, tis veel erger, aan een wereldlijk leider die de woorden van God op zijn manier interpreteert. Leiders die de bijbel, in de afgelopen 2000 jaar, naar believen hebben aangepast. Zoals nu ook weer gebeurt. Dit jaar nog wordt ontdekt dat Jezus eigenlijk een transgender was! Hij droeg niet voor niets altijd een jurk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *