Categorieën
Niet gecategoriseerd

3 augustus 2022, ik zal eerlijk zijn.

Drink al ruim een maand geen alcohol meer en mijn lichaam vind dat helemaal niets. Tis alsof ik essentiële stoffen mis terwijl ik alleen maar water drink en heel gezond eet. 40 jaar alcohol doet wat met een lever, die is zich kapot geschrokken. Elke dag minimaal 3 à 4 biertjes of een flesje wijn, dan heb je wat te doen! En dan gaan we het maar niet over de excessen hebben die iedere week wel plaatsvonden. Tja, meneer heineken maakt lachend het bier duurder terwijl hij miljarden winst maakt en al die andere biermakers doen gewoon mee. Zo’n shell? Hoe dan? Miljarden winst vanwege de prijsstijgingen? Niemand die dat raar vind… De btw is afgeschaft op benzine vanwege de hoge prijs? Maar shell maakt winst? En dat geld verdwijnt linea recta in de zakken van de aandeelhouders. Ondertussen blijven wij gewoon betalen, ongelooflijk.

De mensen die het niet zien kan ik het niet kwalijk nemen maar de “wakkeren” zouden toch beter moeten weten. Dit ga je niet veranderen met stoer op de barricade staan voor een paar uurtjes. Het is oorlog. Nee dan bedoel ik niet dat geneuzel in Oekraïne of Taiwan. Dat is voor de bühne. Het is een oorlog tegen de westerse middenklasse. Begrijpelijk! Je hebt helemaal niets aan die gasten. Ze maken alleen maar geld op wat er niet is. Maken verder niets, op Duitsland na, maar dat draaien ze nu vakkundig de nek om. Wij deden nog wat met landbouw maar ook dat moet kapot. Bijna 200.000 vluchtelingen zijn de afgelopen maanden ons land binnengekomen. Arme mensen. Je zou ze willen waarschuwen, doe het niet blijf weg, denk aan je kinderen.

Het is oorlog tegen de “dat verdien ik” maatschappij die wij hebben opgebouwd. We kunnen klausje en rutte hiervan de schuld geven maar dat is te makkelijk. Wij zijn het die dit laten gebeuren. Te bang te verliezen wat we denken te hebben. Daarnaast zegt ons ego dat we er recht op hebben. Dat we het verdienen.

Tegenover “ik verdien dat” staat “Dankbaarheid”. Daar moet ik het meer over gaan hebben. Hoe dankbaar ik ben voor iedere dag, elke slok water, de mogelijkheid mijn stukkie te schrijven. Hoe dankbaar ik zou zijn als meer mensen dankbaar zouden zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *