Categorieën
Niet gecategoriseerd

25 juli 2022, wat een beroerde nacht, geen oog dicht gedaan.

Naar warm was het en dan ben ik ook nog aan de diarree. Misschien dat ik iets teveel bramen heb gegeten, die zijn zo lekker maar of het nou slim is meteen kilo’s naar binnen te werken is een tweede. Vandaag maar ff wat minder eten en er jam van maken, lekker voor later!

Later komt eraan! Nog steeds ziet die er in ons landje zonnig uit. Ondanks dat de oorlog in Oekraïne onze oorlog is feesten we als nooit tevoren. Nergens ter wereld zijn zoveel festivals, zoveel concerten, sportevenementen, kermissen of wat voor vertier dan ook. Het is feest in Nederland! Het gaat goed, neem het ervan:-).

De olifant in de kamer valt gelukkig niet op. We hebben het er niet over. Lopen met een boog om het grote beest heen. Rond de 70% van de bevolking heeft zich in de afgelopen 1.5 jaar laten injecteren met een experimenteel vaccin maar we hebben het er niet meer over. Mijden het onderwerp, ondanks dat er meer dan 270k mensen vaccinatieschade hebben gemeld. En dat die 30%, die zich niet heeft laten injecteren, de afgelopen tijd gediscrimineerd is, beschimpt, bedreigd en geridiculiseerd daar hebben we het helemaal niet over!

En dat moeten we wel doen. Na WW2 hielden we ook ons bek. Werden mensen die terugkwamen uit kampen niet opgevangen maar vreemd aangekeken. De bakker hoefde geen verantwoording af te leggen voor het plaatsen van “Verboden voor Joden” bordjes, de schoolmeester kon er toch ook niets aan doen dat joodse kinderen niet meer mee mochten doen? Gewoon niet benoemen, bek houden, zand erover!

Als we er niet over praten dan leren we er niets van. Wat zou het fijn zijn om een goed gesprek te hebben met de snackbarhouder, over zijn valse melding, waardoor ik een nacht in een cel heb gezeten. Gewoon van man tot man, over zijn angst, mijn eigenwijsheid en hoe het zover heeft kunnen komen. Alleen door het te benoemen, door er eerlijk over te praten kom je weer tot elkaar. Wie weet over een jaar of 10, zolang duurt het nog wel voor we hier uit zijn….

2 reacties op “25 juli 2022, wat een beroerde nacht, geen oog dicht gedaan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *