Categorieën
Niet gecategoriseerd

14 juni 2022, zou het dit x gaan lukken lieverds?

De afgelopen jaren heb ik regelmatig een oproep gedaan om samen te komen maar tot nu toe kwam er nooit iemand opdagen. Twee jaar lang schrijf ik al dat er een alternatief moet komen, dat we moeten bouwen ipv breken. Dat is lastig! Dat begrijp ik ook wel! Tis veel makkelijker tegen iets te zijn dan vóór het bijna onmogelijke. Mensen zijn tegen de kabinetsplannen, tegen de oorlog, tegen de maatregelen, tegen het wef of tegen rutte. Maar wij zijn het die zorgen dat die kabinetsplannen, die oorlog en die maatregelen gefinancierd worden, wij zijn het die die man daar al ruim 10 jaar laten zitten. Zouden er dit x mensen langskomen? Om te praten over een alternatief?

Laten we het hopen! We zijn al rijkelijk laat. We staan aan de vooravond van de moeder aller crisissen. Zelfs die van de jaren dertig verbleekt bij wat ons te wachten staat. Sorry kids, ik kan het niet mooier maken, maar bedenk 1 ding! Je maakt dat toch maar weer ff mee, das niet voor niets.

Al vaker heb ik geschreven over het bouwen van een alternatief. Door bv de Oostvaardersplassen te kraken of de hoge Veluwe. Ik ben zelfs nog bezig geweest met een eiland, man dat was nog bijna gelukt ook! Het gaat erom dat we zorgen dat er een doel is, dat we een horizon scheppen waar we achter kunnen staan. Dat we erin gaan geloven dat wij als mensheid niet voorbestemd zijn om als cyborgs aan het www te worden gekoppeld. Dat wij gaan geloven dat dat ook niet hoeft. Dat wij VRIJE mensen zijn.

Geloven of weten? Daar moeten we achter zien te komen. Voor mij staat het vast dat wij als mensheid al ruim 2000 jaar zijn voorgelogen. Gisteren mocht ik luisteren naar weer eens een geweldige podcast van Karen Hamaker Zondag, waarin ze haarscherp onze dwaling blootlegt. Want daar begint onze vrijheid, dat we ons herinneren wie we zijn en gaan bouwen aan een alternatief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *