Categorieën
Niet gecategoriseerd

31 mei 2022, opa verteld lieverds!

De autoloze zondag kan ik me vooral herinneren door de toespraak van Joop, Joop den Uyl, kheb hem hier vaker genoemd. Dat de snelwegen leeg waren was leuk maar dat gebeurde, in Dodewaard, op de a15, in die tijd wel vaker. Der waren gewoon niet zoveel auto’s. Nee, de toespraak van Jopie over hoe erg het allemaal was en hoe wij, als volk, Jopie konden helpen door onze auto te laten staan, dat had impact. Ik geloofde Joop, iedereen geloofde Joop, ik denk dat Joop zichzelf geloofde.

En daar zit hem de kneep kids! Denken jullie dat er iemand is die die natte wind van een jetten geloofd? Dat er überhaupt mensen zijn die vertrouwen hebben in die man? Waarom zit dat daar? Tis toch zonde van de co2 die het uitblaast? Het krijgt er nog geld voor ook! Het is onvoorstelbaar.

De inflatie is, in april, in België, opgelopen, net als in Duitsland. Tot hoogtes die sinds de tweede Wereldoorlog niet meer zijn voorgekomen. En dan willen ze ons doen geloven dat de inflatie hier is gedaald. Weten jullie nog dat ze ergens in maart de btw voor benzine hebben geskipt? Binnen een paar weken (of was het dagen) was de wetswijziging erdoorheen en betaalden we geen btw meer aan de pomp. (Raar, dat schijnt met de btw op voedsel niet mogelijk te zijn maar das een ander onderwerp). Zou die zogenaamde 0,2% daling van de inflatie daar iets mee te maken hebben? Neeeeeeeeeeee tuurlijk niet, dat komt volgens onze leiders omdat ons landje het zo goed doet! Omdat zij het zo goed doen! Wat een triestheid.

En het volk? Het volk houd men bezig. Met brood en spelen. We gaan massaal op vakantie en het land is vergeven van de evenementen, de festivals, optredens en ander vermaak. Ruim 2000 jaar geleden schreef de Romeinse dichter Juvenalis het volgende: “Vroeger verkochten we onze stem aan niemand. Al een hele tijd heeft het volk de macht afgestaan. Het volk benoemde vroeger militaire bevelhebbers, hoge ambtenaren, legioenen, alles. Nu beperkt het volk zichzelf en hoopt alleen nog op twee zaken: brood en spelen.”

Er is in 2000 jaar niets veranderd, gek hè. Om te behouden wat we denken te hebben zijn we bereid niet meer op te letten, ons denken uit te schakelen, onze vrijheid op te geven. Maar daar komt aankomende maand een einde aan. Morgen begint juni. De maand van het licht. Dat licht gaat zo fel schijnen dat alles aan het licht zal komen. Steeds meer mensen zullen de schellen van de ogen vallen. Handelingen 9:18: “En terstond vielen af van zijn ogen gelijk als schellen, en hij werd terstond wederom ziende; en stond op, en werd gedoopt.” Steeds meer mensen zullen zich herinneren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *