Categorieën
Niet gecategoriseerd

30 mei 2022, ben gisteren even op pad geweest met Luna, Elanor en Frodo kids.

Sam moeten we helaas nog achterlaten aangezien hij zich nog niet weet te gedragen. Die rare beesten lopen namelijk niet weg voor hem. Integendeel ze gaan de confrontatie met hem aan en daar moet ik Sam voor beschermen. Kheb het al een x opgeschreven, vroeger werden ezels gebruikt om de wolven te verjagen als ze op pad waren met de schaapskudde. Ezels zijn niet bang, ezels zijn niet koppig, ezels zijn niet dom. Ezels zijn de meest gegronde, de meest integere, de meest liefdevolle en slimme wezens die ik ooit heb mogen leren kennen. Wat ben ik een gezegend mens dat ze op mijn pad zijn gekomen.

Nou ben ik sws wel een bofkontje. Nu ik steeds meer afscheid neem van de ons opgedrongen zekerheden die er volgens het narratief nodig zijn om ‘gelukkig’ te leven, voel ik mij steeds meer verbonden met wat er om mij heen gebeurt. Ik ervaar alles veel intenser, het lijkt wel of in iedere ontmoeting een boodschap zit. Of Lizy meerkoet, de oude kastanjeboom hier even verderop, Willie de Zwaan en de prachtige groene laurier hier naast me, iets met me delen. Een warm gevoel, liefde, verbondenheid.

Ik kan het niet goed uitleggen, tis lastig onder woorden te brengen. Gisterenavond liep ik langs de laurier en voelde ik zijn takken tegen mijn vest. Ik stond even stil en bewonderde de prachtige groene kleur van de bladeren, toen ik zijn takken vastpakte ging er een trilling door mijn lichaam. Een warm en liefdevol gevoel. Alsof deze laurier me ff liet weten dat het goed is, wat er ook gebeurt.

Dat klinkt natuurlijk hartstikke zweverig, en zo zit ik zelf niet echt in elkaar. Maar het gebeurt, das een ding wat zeker is. Het lijkt wel een reis waarin ik zit, een reis waarin ik mijzelf en mijn omgeving leer kennen. Kheb de afgelopen 54 jaar niet altijd goed opgelet, daar ben ik wel achter. Toch ken ik dit gevoel wel. Vroeger toen ik jong was en samen met Anthonie salamanders probeerde te vangen had ik het ook. Het gevoel dat je 1 bent met alles om je heen en dat alles om je heen je zal beschermen. Ik begin me steeds meer te herinneren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *