Categorieën
Niet gecategoriseerd

25 mei 2022, abdelkader kan niet wachten kids!

Kennen jullie dat? Dat je iemand tegenkomt of ziet en dat je dan meteen jeuk krijgt? Dat heb ik met abdelkader. Met meer mensen hoor, ik heb ook een oom waar ik dat mee heb. Tis een hele aardige vent, die oom, een prima vader en liefhebbende echtgenoot, maar ik vertrouw hem voor geen meter. Nooit gedaan, alsof iets in mij al eerder in aanraking is gekomen met iets in hem. Ik weet namelijk dat hij mij ook niet mag, dat voel je. Een paar jaar geleden vond ik dat nog heel gek, nu weet ik beter.

Met abdelkader heb ik hetzelfde. Niet dat ik hem persoonlijk ken maar zijn boeken, columns en tv-programma’s natuurlijk wel. Je kan al tientallen jaren niet om die kerel heen. Tis de knuffelmarokaan van de intelligentsia, de Ali B van schrijvend NL, eeeeehhhh de Ali van een paar maanden geleden dan.

abdelkader kan niet wachten. Op de omvolking van ons landje. Het verdwijnen van de Nederlander is in zijn ogen een zegen voor de mensheid. Volgens abdelkader bestaat de Nederlander niet eens. Volgens abdelkader is iedereen die niet wil dat ons landje van kleur veranderd een populistische, hypocriete sufferd. Dat vind abdelkader, abdelkader benali.

Nu heb ik ook niet veel met ons k*tlandje maar dit soort uitspraken zorgen voor een gigantische allergische reactie bij mij. Waar haalt deze uit een Berberse baarmoeder getrokken glasaal het gore lef vandaan? Wie geeft zo’n opgeblazen windbuil zo’n podium? Waarom houd verder heel blank Nederland angstvallig zijn of haar bek terwijl dit stuk addergebroed voor nog meer verdeling zorgt?

Een populistische, hypocriete sufferd. Dat ben ik volgens abdelkader. Omdat ik tranen in mijn ogen krijg als ik Wim Sonneveld hoor zingen over het dorp. Omdat ik merk dat ik me niet meer thuis voel in delen van Amsterdam en met weemoed terugdenk aan de tijd dat de kleine abdelkader ergens in een tent, in Marokko, probeert nog wat melk uit de verschrompelde tiet van zijn leeggezogen moeder te zuigen.

Op de lagere school leren blanke kinderen dat ze schuldig zijn. In een Nederlandse krant schrijft abdelkader een column over de hypocriete, populistische, blanke sufferd. En dat gaat zorgen voor een beter Nederland, wanneer worden we echt wakker?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *