Categorieën
Geen categorie

9 maart 2022, het licht is zo ongelooflijk prachtig lieverds.

Of je nou net als de zon opkomt door de weilanden loopt of einde van de dag, het licht moet wat met je doen, het is adembenemend! Tis eigenlijk niet te beschrijven, je zou het moeten vangen in een foto, ware het niet dat ik daar niet goed in ben. Daarnaast neem ik mijn tel eigenlijk nooit meer mee als ik de hort opga, wat heb je aan dat ding? Het leidt alleen maar af…

Afleiden, afleiding, afgeleid worden. Links kijken om rechts niets te hoeven zien. Hoeveel waarheid kan een mens tenslotte hebben? Is het sws wel noodzakelijk de waarheid te kennen? Ernaar op zoek te gaan? Is het niet veel verstandiger jezelf er niet teveel mee bezig te houden en de waarheid aan een ander over te laten?

In mijn jeugd, lang geleden, hadden we Marcus Bakker! Er is zelfs een zaal naar hem vernoemd in de tweede kamer. Marcus was communist en leider van de CPN, de communistische partij nederland. Daarvoor was hij hoofdredacteur van het communistische lijfblad De Waarheid. Een zeer erudiet en humoristische man en een verstokte stalinist. Na hem kwam ina! ina brouwer die de goede naam van Marcus aan de duivel van groen links verkocht. Marcus zal zich, op dit moment, wel 100 x per dag omdraaien in zijn graf. Het zal mij niet verbazen als ze die zaal binnenkort gaan hernoemen. Op initiatief van die gladjanus die nu partijleider is van gl. Er is vast wel een transgender of dragqueen die in het zonnetje moet worden gezet. Ter meerdere eer en glorie van het verval van ‘De Waarheid’.

Nog een half uurtje en dan ga ik weer op zoek naar dat licht. Tis nu bijna half 7. Samen met Sam, wat een heerlijke vent issie toch. Hij laat zich trouwens wel snel afleiden, das nog een puntje waar we aan moeten werken. Beetje focus is wel handig in deze tijd. Maar nu eerst genieten, de vogels hebben het al druk buiten. Nog 1 kopje thee en dan gaan we op pad. Fijne dag weer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *