Categorieën
Geen categorie

26 februari 2022, kheb hier een hond die bijna in me wil kruipen lieverds.

Liefst ligt tie de hele dag met zijn kop op mijn been naast me. Of holt voor me uit om de weg te verkennen. Wat een energie heeft Sam, heerlijk, ik wou dat ik 2 hondjes was…

Nou tis begonnen hè, krijg je toch nog gelijk. Dat hoor of lees ik de laatste dagen regelmatig. Alsof het een ver van mijn bed show is. De beurzen veerden gisteren weer op! Het valt allemaal best mee wat betreft de sancties. Die zijn voor de bühne, de belangen die spelen zijn te groot. Het is geen strijd tussen de Oekraïne en Rusland, tis een strijd om de hegemonie in de wereld.

Kunnen jullie je Kadafi nog herinneren? Of Saddam Hoessein? Beide mannen hadden grootse plannen om buiten de dollar om handel te gaan drijven met gelijkgestemde landen. Vooral Kadafi was ver in zijn pogingen een Afrikaanse alliantie op te bouwen om de roofbouw, op het contingent door westerse mogendheden, een halt toe te roepen. Ik zie zijn gezicht nog steeds voor me toen hij ergens uit een gat in de grond werd gehaald en meteen werd vermoord. In naam van de democratie dat dan weer wel! In naam van de democratie.

Vorige week vrijdag hebben China en Rusland een verdrag gesloten om 100 miljoen ton kolen aan elkaar te verhandelen buiten de dollar om. India wil ook meedoen in deze alliantie. En Turkije, Iran. Syrië natuurlijk, Venezuela en zo zijn er nog wat landen die rustig even de kat uit de boom kijken maar al wel aangegeven hebben interesse te hebben in deze nieuwe constructie. Een handelsverdrag buiten de VS om. Buiten de westerse democratieën om, dat kunnen we natuurlijk niet toelaten.

Oekraïne is een democratie! De twee jaar geleden met 5 miljard Amerikaanse dollars aan de macht geholpen komiek Zelenski moet in het zadel blijven. Hij doet namelijk precies wat zijn financiers van hem willen, de belangen behartigen van westerse democratieën.

De balk willen zien in je eigen oog, man wat is dat een opgave. Maar gelukkig heb ik Sam! Hij is gek op balken. ik hoop dat het gebalk van Frodo hem gaat bekoren. Het zonnetje gaat schijnen! We kunnen weer op pad. De paden op, de lanen in. Waar gaat het lot ons brengen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *