Categorieën
Geen categorie

24 februari 2022, als je 2 jaar lang voor gek bent verklaard door 99% van de mensen om je heen dan, tja wat dan kids.

Vroeger had iedere, zichzelf respecterende, koning of koningin een waarzegger of tovenaar in dienst. Juliana was zelfs nog onder invloed van een heks. Raspoetin, David uit de bijbel, het was tot een jaar of 50/60 geleden heel normaal dat er mensen waren die advies gaven over de toekomst. Gelukkig weten wij beter. De afgelopen 10.000den jaren waren de mensen gek. Wij weten alles beter.

Orakel noemde iemand mij laatst, maar dan wel 1 die het altijd fout heeft. Ik ben benieuwd hoe vaak Noach, in de 30 jaar dat tie gebouwd heeft aan die boot, tijdens een regenbuitje heeft gedacht: “Verdomme! Ben ik nu te laat?”.

De toekomst voorspellen, dat kan helemaal niet. In onze westerse samenleving is dat een verloren, verstoten en beschimpt ambacht. De dame met de glazen bol, de koffieprut lezer, de heks, tovenaar of waarzegger. Verloren nutteloze beroepen, daar geloven wij niet meer in. Wij geloven in de wetenschap, hahahahahaha…..

Het begint weer te waaien hier. Het is nog lang niet uitgestormd. Onze twijfels, angsten, diepste geheimen en verdriet ranselen onze werkelijkheid. Liefde, mededogen, vertrouwen en geluk verstoppen we onder een sophisticated laagje vernis. Zoet gehouden met absurde uitspattingen van zorgvuldig geselecteerde, megalomane, niemendalletjes vullen we onze dagen. Angstvallig blijven we geloven in onze eigen superioriteit, volgen we de wetenschap, verloochenen we onze ziel.

Gelukkig is er Sam! En Frodo, Elanor, Luuna en natuurlijk kaas. Daar wou ik het vandaag eigenlijk over hebben. Dattie mooi is geworden, nu een week of 3 wachten offie ook lekker is. Hoelang nog? Hoelang nog voor het water stijgt? Niet lang meer, de eerste stappen zijn gezet. Het reisgezelschap is bijna compleet.

Één reactie op “24 februari 2022, als je 2 jaar lang voor gek bent verklaard door 99% van de mensen om je heen dan, tja wat dan kids.”

Goedemorgen lieve Koert,
Zo die ziet er fantastisch uit, wat een mooi avontuur, kaas maken.
Ben heel benieuwd hoe hij smaakt, vast lekker met zoveel liefde gemaakt.
Was paar weken in de lappenmand maar ben er weer, heb wel je stukjes gelezen hoor, geen puf om te reageren.
Ik heb weer een pak natuurlijke weerstand opgebouwd. Hopelijk ben ik niet één van de laatste der mohikanen met een natuurlijke weerstand …….
Geniet van je lieve beesies, mijn omaatje zaliger zei altijd, kind, als je de mens echt leert kennen, ga je nog meer van de dieren houden.
Hou nog steeds veel van mensen hoor, maar begrijp nu wel beter wat ze bedoelde, zij had 2 wereldoorlogen meegemaakt en in tijden van nood ……..
Zet je nog even schrap voor de laatste windvlagen om daarna hopelijk de zon te begroeten waar we allen zo naar snakken ☀️
Liefs en dikke knuffel 😘
Marga

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: