Categorieën
Geen categorie

23 februari 2022, perceptie, daar draait het allemaal om kids.

Hoe nemen we iets waar. en dan de vraag, wat is waar. Is wat we te zien krijgen waar of zien we de waarheid van 1 ander? In het Engels zeggen ze niet voor niets HIStory en niet OURstory.

Wat wij via de nieuwskanalen doorkrijgen is volledig geregisseerd. Ondertussen ben ik er wel achter dat het geen reet uitmaakt of je nu naar MSM of de alternatieve kanalen luistert, nergens vind je onafhankelijk nieuws. Is dat er ooit wel geweest? Ik blijf geloven dat er een periode is geweest in mijn leven dat er mensen waren die echt geloofden in integriteit en onafhankelijkheid maar wie weet zit ik ernaast.

Aaaaahhh nou kan ik hier een stukkie gaan schrijven over hoe ik de waarheid zie, en dat was ik ook van plan. Ik had dit stukkie al helemaal in mijn hoofd zitten maar weet je? Krijg de klere. Kheb er helemaal geen zin an. Hier een beetje de profeet uit te hangen, pfff, alsof ik wat weet.

Sam moet wat gecorrigeerd worden lieverds, hij gromt wat teveel naar vreemde mensen. Zijn onzekerheid maakt dat tie zich groter probeert te maken dannie is. Tis tijd voor een trainingsprogramma om dat gedrag te veranderen. Ik heb het volgende schema in gedachten, wat denken jullie?

1. Eerst 2 weken alleen naar buiten voor hoognodige behoeftes. 2. Daarna een muilkorf om als ik met hem naar buiten ga. 3. Zodra hij gromt 7 dagen in quarantaine. 4. Geen fysiek contact met andere honden. 5. Ik ga hem de box leren als begroetingsmethode.

Het is een beproefde methode, werkt in 85% van de gevallen. Vooral tweevoeters doen het goed op dit soort schema’s. Er zijn er bij die zelfs als het niet hoeft smeken om een muilkorf. Man man, Wat een Waanzin.

3 reacties op “23 februari 2022, perceptie, daar draait het allemaal om kids.”

Goedemorgen Koert,

Heb je je wel eens afgevraagd of er dieren zijn die zich bezig houden met de waarheid?

Misschien zouden wij daar veel meer van leren, gewoon meer dier zijn, gewoon er zijn en ff niet steeds bezig zijn met verleden, heden, en toekomst. “In the now”, intuitief en een beetje grommen naar alle mensen, want die zijn per definitie vreemder dan ze zelf vermoeden.

En vanuit met het dierlijke observatie vermogen je weg bewandelen. Want je vermoedde het natuurlijk al, ‘HIS’ in het woord HISTORY, komt niet van HIS- of HER-, dat doet Sven Hulleman ook graag, een beetje versimpelen, populair (de massa volgen) doen. History, komt van het Grieks; “from Greek historia “a learning or knowing by inquiry; an account of one’s inquiries”; (‘weid’, to see, ‘wid-tor-‘, ‘histor’, wise man, judge, ‘historein’, inquire, of onderzoeken).

Er is een gezegde, “onderzoekt alles en behoud het goede”, en dit werkt voor mij. Ik laat me niet gek maken, door niemand, dus ook niet kranten, journaal, of politici, schoolmeesters, experts, deskundigen, whatever. Hooguit laat ik mij inspireren, of klopt mijn hart iets sneller als een ‘verhaal’ resoneert. Maar de waarheid, is voor ons allemaal subjectief, terwijl het universum ons toch als objectieve waarnemers blijft raadplegen.

De grap is natuurlijk dat we allemaal 1 zijn. Als je niet vanuit de bron redeneert, maar vanuit een gedivergeerd punt (wat wij verwarren met tijd en ruimte) zit je er meestal al 99,99999999% naast met subjectieve waarheid.

In feite, als je vanuit de bron kijkt zie je dat de ‘history’ zich steeds herhaalt. Voor ons is dat kunstmatige punt in ruimte en tijd al zo overweldigend, dat we niet in staat zijn de verschillende periodieken te onderscheiden, laat staan te duiden. Waarheid is niet zo vaststaand, net zo min als water in de oceanen. Neem genoegen met het feit dat je kunt snappen dat alles, ja alles, voorkomt uit waterstof……. de eerste dualiteit, waterstof en niet-waterstof samen.

Ik vind het leuk dat je nog een maatje heb, Sam. Vraag hem eens wat hij van “social distancing” vindt, wie weet krijg je een antwoord. Maar kans is groot dat hij de vraag gewoon negeert, alsof hij niet snapt wat je bedoelt. En dat zouden we natuurlijk eigenlijk allemaal moeten doen, als gekken in Den Haag lullen als volkomen dwazen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *