Categorieën
Geen categorie

13 februari 2022, extreem lieverds!

Ik krijg het zo vaak te horen. Al van jongs af aan. Koertje gaat vaak net een stapje verder, klimt net een takkie hoger, spreekt net iets te scherp uit wat iedereen allang weet. Hoe vaak ik niet heb gehoord: “Dat mag je niet zeggen”, “Dat is niet netjes” het is ontelbaar.

In de verschillende Convoy of strijders groepen, op internet, lees ik constant dat we het ‘netjes’ moeten houden of dat wij ‘nette’ mensen zijn. Een Nederlander is graag netjes, in tegenstelling tot de Fransman, die hebben een broertje dood aan netjes. Nou is familie van mij ooit heeeeeeel lang geleden vanuit Frankrijk naar Nederland gekomen, dus iets van Frans zit er wel in. Krouwel schijnt een afgeleide te zijn van Crouweel wat drietandige paardenborstel betekend in het oud-Frans. Ergens in de 18de eeuw kamden wij de paarden van het leger. Een aangetrouwde oom van mij heeft dat eens uitgezocht. Nou denk ik niet dat mijn recalcitrante gedrag van die kant van de familie komt. Een nettere familie is er in ons k*tlandje niet te vinden, ze zijn Walgelijk netjes.

Netjes zijn, het barst van de synoniemen voor netjes. Je huis kan netjes zijn, je gekamde haar kan netjes zitten, als je voor je huwelijk niet geneukt hebt ben je netjes volgens van Dale, maar wat hier vooral belangrijk is is dat je gedrag netjes is. Dat je een net meisje bent of jongetje, fuck them!

Netjes zijn, hou toch op man! De schijn ophouden das wat we doen. En daar zijn wij zo verdomde goed in in dit k*tland. We doen netjes wat er gezegd wordt alleen maar omdat we te schijterig zijn te doen wat we zouden moeten doen. Onder het mom van dat dat netjes is. Wat een gelul, we worden aan alle kanten genaaid, we worden als kleine kinderen weggezet, we worden geslagen, bekogeld, vernederd en gevangen gezet. Maar wij blijven netjes. Nogmaals fuck them.

Nu gaan we dat natuurlijk niet zomaar veranderen. Dat netjes zijn zit er in dit hele land zo ingebakken dat is verspilde moeite. Als die charlatan in Den Haag het een beetje goed speelt (en dat doet tie al ruim 10 jaar) dan laat de Nederlander zich in de aankomende maanden netjes alles afnemen. Hartstikke mooi! Het werd tijd, we zijn tenslotte het meest schijnheilige landje op deze aardkloot.

Op 1 provincie na, althans dat hoop ik. 5 juni is het 1268 jaar geleden. Das toch niet zolang? Niets moesten de Friezen hebben van dat gelul uit het zuid-westen, korte metten maakten ze ermee. Laat ons met rust was de duidelijke boodschap, en die werd niet netjes gebracht. Lit ús allinne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *