Categorieën
Geen categorie

11 februari 2022, de fed heeft een ‘emergency meeting’ aangekondigd lieverds.

De inflatie blijkt niet ‘transitory’ te zijn. Een ‘interest hike’ van 0,5 ipv 0,25% in maart is waar ze op aan gaan sturen, geen 3 maar 7 verhogingen dit jaar! Wat denken jullie? Zou dat, met een inflatie van officieel 7,6, maar in het echt meer dan 15%, zoden aan de dijk zetten?

Ondertussen kopt de volks-verlakkerij-krant dat, volgens de ecb, de inflatie in Europa aan het afnemen is. Ik weet dat dit jullie geen klote interesseert maar verdomme ik ben er zo klaar mee!!

Met alle leugens, al het gegraai, gemanipuleer, de ontkenning, het wegkijken, het totale negeren van wat er om ons heen nou echt gebeurt! Nu begrijp ik best wel dat het makkelijker is om je ogen te sluiten en er het beste te van hopen, maar Jezus, wat een klotezooi.

Morgen start er een convoy vanuit NL richting Brussel. Frankrijk is al onderweg naar Parijs. Nog 38 dagen en dan is het 2 jaar geleden dat ik mijn eerste stukkie schreef. Hoe goed het ook zal gaan voelen om mee te gaan, om aan te sluiten in de waan dat we samen gaan strijden voor de vrijheid. Alles schreeuwt in mij: “Het klopt niet!”

Ik heb al eens eerder een vergelijk met de Titanic gemaakt, naast WW2 1 van de grootste leugens uit de geschiedenis van de mensheid en het begin van deze waanzin. Maar das een ander verhaal. Onder in het schip is al paniek, water stroomt binnen, de eerste slachtoffers zijn al te betreuren. Op het dek, in de lounges en in de restaurants speelt het orkest verder, vermaken de rijke der aarde zich prima, ondanks de paniek onderin geloven ze nog steeds in het narratief dat het schip onzinkbaar is. De botsing, met het topje van de ijsberg, zal een paar slachtoffers opleveren maar daar blijft het bij, we blijven gewoon verder spelen, niet omlaag kijken!

Ondertussen is de scheur, gemaakt door de berg onder het topje, zo groot dat het schip niet meer te redden is. De kapitein weet het maar laat de passagiers doorvreten. Ipv reddingsvesten uit te delen propt hij er nog een oestertje in.

Zo voelt het na 2 jaar stukkies. al besef ik me maar al te goed dat ikzelf ook jarenlang ben blijven dansen terwijl het schip allang zinkende was. Maar het moet een x ophouden wil ik er voor zorgen dat er voor jullie nog een plekkie is in een reddingsboot lieverds. Net als op de Titanic zijn er ook nu mensen die bereid zijn omlaag te kijken, te beseffen dat het te laat is om mee te blijven spelen en daarom begonnen zijn met de nieuwe fase. Om de fase van volledige paniek voor te zijn maakten ze plannen hoe de schaarse reddingsmogelijkheden te verdelen. Signalen werden uitgezonden dat er problemen waren. Het sinistere was dat er zelfs in die groep, in die fase, gemanipuleerd en gegraaid werd. Net als nu, en daarom is het zo fucking complex.

Alles schreeuwt in mij dat het niet klopt, al heb ik zoveel behoefte om mee te dansen. In mijn dromen zie ik me bovenop een vrachtwagen staan terwijl we Brussel binnenrijden, Mad Koert 4. Maar het schip is niet meer te redden hoe hard we ook blijven roepen dat tie onzinkbaar is. Naar de kapitein lopen en boos zijn heeft totaal geen zin meer, verspilde moeite, zorgt alleen voor meer chaos en verdeeldheid.

Het is tijd een reddingsbootje te fabriceren, wie weet vinden we wel een badkuip ergens in het immense schip. Er is nog tijd om samen iets op te bouwen om de dreigende kou en nattigheid te overleven. Naar de kapitein lopen heeft geen zin. De scheur is te groot. G1, 2, 3 of 6 zijn er maar een klein stukkie van. Dat kan je niet zeggen van dit stukkie! Man wat issie lang🤠, wordt vast vervolgd….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *