Categorieën
Geen categorie

10 februari 2022, er is weer zoveel om over te schrijven lieverds.

Ik begin maar gewoon en zie wel wat eruit komt. Financieel gezien gaat het nog steeds crescendo! Hebben jullie dat gezien? abnamro? 1 miljard winst afgelopen jaar! Hoe dan? Dat bankje lag een paar jaar geleden nog aan het infuus van de staat. Met jullie belastingcenten overeind gehouden! En nu gaan ze 500 miljoen extra uitkeren aan de aandeelhouders. Niemand zegt wat, 500 miljoen, belachelijk.

In Amerika heeft 1 van die bankdirecteurtjes zichzelf een salaris gegeven van 54 miljoen dollar per jaar, das buiten zijn bonussen om. De beste man heet Demon, It’s all in the name…

Geld, geld, geld… het houd de wereld draaiende. Ooit ‘verdiende’ ik best veel geld. Nou ja verdiende, ik kreeg het. Ik zat in die tijd vaak met mensen van abn of ing om de tafel, de titels voor hun naam paste niet op een visitekaartje. Bezigheidstherapie noemde ik het vaak, we hielden elkaar bezig met nutteloze meetings over nog nuttelozere onderwerpen. Ik kreeg er op een gegeven moment letterlijk buikpijn van. Het is me een x overkomen dat ik voor 26 miljoen euries aan rommel, aan zo’n bankje, had verkocht en 2 jaar later opgebeld werd wat ze met die grote dozen moesten doen die in de kelder stonden. Rond de 4 miljoen euries stond daar al 2 jaar weg te roesten. Who fucking cares.

Bij zo’n bankje niemand, het interesseert ze geen fuck. Bij de roverheid is het nog erger, ik zat ooit met zo’n hoge versleten ambtenaar die vanwege ouderdom omhooggerold was binnen het departement. Mister vakantie werd tie genoemd. Hij werkte 3 dagen in de week, en had rond de 60 vakantiedagen per jaar. Opgebouwd vanwege zijn lange staat van dienst, ooit was hij begonnen met het tekenen van lijntjes bij het kadaster. De beste man was nog geen 60, hij moest nog ruim 10 jaar werken. Tijdens een lunch vertelde hij me over zijn fietsvakantie’s door de meest exotische landen. Ik kreeg ondertussen steeds meer buikpijn.

Mister Demon, de aandeelhouders van abn en mr vakantie vinden allemaal dat ze het ‘verdienen’. Ik vond en vind van niet. Niemand kan 54 miljoen ‘verdienen’ dat verdien je niet. Ik vond ook niet dat ik verdiende wat ik ‘verdiende’, ik kreeg er buikpijn van.

Nu bezit ik al 2 jaar niets meer, buikpijn heb ik niet meer gehad. Ik ben verdomme sws nog niet ziek geweest. Ik zal het wel niet verdienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *