Categorieën
Geen categorie

9 februari 2022, convoy’n for freedom, als paddestoelen poppen ze op lieverds.

Kijkt u alstublieft naar rechts beste burger dan ziet u links niets. Het is ongelooflijk hoe goed het spel gespeeld wordt, ze zijn er dan ook al een tijdje mee bezig. Burgers wereldwijd afleiden is daarnaast nog nooit makkelijker geweest. Als je alle mediakanalen in handen hebt, als je het merendeel van de politici als marionetten kan bespelen, als je het financiële systeem beheert en de supply chain, wat kan je gebeuren.

2 jaar geleden werden we gemobiliseerd om samen de strijd aan te gaan tegen een, volgens de media, dodelijk iets. Paniek! Alleen samen konden we eruit komen! 2 weeks of flatten the curve werd 2 jaar. We moesten ons isoleren in onze huizen, onze gezichten bedekken, afstand houden of liever nog, elkaar niet meer ontmoeten. Dit alles deed je voor een ander, om het samen op te lossen. We hebben samen, vanuit onze huizen, geklapt voor de zorg, we laten ons met zijn allen inspuiten met een experimenteel koeiengif omdat we dit alleen samen kunnen overwinnen. Het algemeen belang, als je het niet doet ben je een egoïst. Het is zo geniaal!

Nu is het ook een heerlijk gevoel om iets samen te doen, om een gezamenlijke verantwoordelijkheid te voelen. Zeker als iedereen ervan overtuigd is dat het voor het algemeen belang is. Het algemeen belang! Das onze grootste valkuil. Het is echt onvoorstelbaar hoe ver een mens kan gaan in zijn of haar drang te voldoen aan het zogenaamde algemene belang.

In Peru gooiden de Inka-moeders hun kinderen van een berg om de goden gunstig te stemmen, in Europa werden mensen gevierendeeld, op brandstapels of met stenen in rivieren gegooid. We sturen onze zonen het slagveld op, in Cambodja vermoorde Pol Pot de intelligentsia. Dit alles, altijd, in naam van het algemene belang.

Dat belang is altijd groot. Het is een belang wat onmogelijk individueel te behalen is. Zonder kinderoffers zouden de goden iedereen vervloeken zeiden de priesters. Als we die heidenen niet elimineren dan zal God ons straffen. De intelligentsia onderdrukt het proletariaat zei Pol. Opgezweept, bevangen door een wil de dreiging gezamenlijk te verslaan, zetten we ons morele kompas uit en gaan ervoor. We vergeten onze individuele verantwoordelijkheid.

Het trieste is dat het algemene belang nooit de samenleving dient. Wat algemeen zou moeten zijn is altijd ten voordele van een kleine groep. Het algemeen belang is alleen te dienen door individuele verantwoordelijkheid te nemen. Je nooit mee te laten sleuren in een hype maar altijd kritisch te blijven nadenken.

Dient een convoy naar Brussel het algemene belang? Nemen de deelnemers individuele verantwoordelijkheid? Of laten we ons meesleuren in de volgende angstgegner. Het laatste, daar ben ik van overtuigd. We laten ons weer afleiden en doen precies wat er van ons verwacht wordt. De convoy’n zullen zorgen voor meer verdeeldheid, chaos en geweld. Ja ik begrijp dat we onze stem willen laten horen maar kom op mensen! Hebben we dan niets geleerd? Europa is geen Canada, daarnaast wat denken we daar op te lossen? Europa is hartstikke failliet, het is 1 grote zeepbel, het enige wat we gaan doen is energie verspillen, energie die we de aankomende maanden hard nodig gaan hebben.

Energie die we lokaal in ons eigen dorp, stad of provincie moeten gaan inzetten. Inflatie, oorlogsdreiging, nieuwe varianten, tekorten en werkeloosheid staan om de hoek. Allemaal gecreëerd om ons weer af te leiden van de oplossing, individuele verantwoordelijkheid nemen en zorgen voor onze omgeving. Vanuit ons hart!

Vandaag maar eens proberen te spitten, das een tijd geleden. Wordt al moe als ik eraan denk… Maar ik ga het wel doen. Het idee eigen gekweekte groenten te kunnen plukken is toch wel erg aantrekkelijk.

2 reacties op “9 februari 2022, convoy’n for freedom, als paddestoelen poppen ze op lieverds.”

Koert dit was een mooi stuk!

Je toont aan dat de combinatie van zelf nadenken en werken vanuit het hart onze ware krachten vanzelf bundelt.

Het is aan eenieder om vanuit eigen soevereiniteit te handelen en deze nooit meer uit handen te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *