Categorieën
Geen categorie

6 februari 2022, dit stukkie gaat me vast de populariteitsprijs opleveren lieverds.

Of toch niet? Misschien moet ik gewoon mijn bek houden? Mwah waarom zou ik? Kheb toch niets te verliezen. In mijn ogen past het weer goed bij deze dag, lekker k*tweer.

In tegenstelling tot vorige week, toen was het prachtig weer! Toeval? Toeval bestaat niet. Het grote probleem is dat niemand kijkt naar het hele plaatje, ik moet bekennen, das ook niet fijn. Maar lieve mensen pls open jullie ogen! We worden bedonderd, aan alle kanten zo gruwelijk bedonderd, ajb spaar jullie krachten, we gaan ze nodig hebben.

Afgelopen vrijdag is de prijs van een vat olie gestegen naar $92, verwachting is dat tie op korte termijn boven de 100 zit. Daarnaast hebben Rusland en China besloten de petro-dollar aan de kant te zetten voor de aankomende 25 jaar. Ze gaan zaken doen buiten de dollar om, India sluit ook aan, Iran en Turkije staan te springen mee te doen. De Amerikaanse economie is al weken/maanden/jaren volledig ingestort. 2 bedrijven houden met gemanipuleerde cijfers de boel een beetje omhoog. Het vertrouwen in wat ooit de machtigste man ter wereld was is tot bijna 0 gedaald. The fall of an empire, we maken het live mee.

Een inflatie van 7,6% in ons k*tlandje, tis pas het begin. Een benzineprijs van rond de €3 over een paar weken? Das echt geen sprookje. €10 voor een brood? Een euro voor een eitje? Het gaat er allemaal aankomen. Trouwens, je moet maar hopen dat je die producten nog kan vinden in je plaatselijke supermarkt. Schaarste wordt koning! Zelfs in onze verwende samenleving. Of moet ik zeggen: ‘eindelijk in onze samenleving.’

Maar vandaag gaan we nog ff een dagje meedoen met het toneelstukje. Ipv echt op te staan gaat “wakker” NL nog 1 x oefenen. Ipv doordeweeks onze stem te laten horen blijven we gezapig in het weekend gezellig doen. Ondertussen zijn de fundamenten van onze maatschappij onder ons weggeslagen. Nu waren die fundamenten al zo verrot als het maar kan, maar verdomme waarom zijn we niet in staat pro-actief de renovatie ter hand te nemen.

Ik ga kaas maken vandaag, aankomende week ga ik veel kaas maken. En yoghurt, room en boter. Heeft iemand misschien nog een houtoven staan? Brood bakken lijkt me ook zo leuk. Het wordt aankomende week mooier weer, ff opzoeken of ik al iets in de grond kan stoppen om over een paar maanden te kunnen opeten. Zal nog wel een beetje vroeg zijn, maar de zomer komt eraan, toch?

2 reacties op “6 februari 2022, dit stukkie gaat me vast de populariteitsprijs opleveren lieverds.”

Komende week/weken kun je al spinazie zaaien en raapsteeltjes en radijs en ook tuinbonen kun je leggen, maar die kun je dan pas veel later eten. Een kiembakje achter glas met mosterdkers/tuinkers/waterkers gaat heel snel; kun je na drie of vier dagen al oogsten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *