Categorieën
Geen categorie

5 februari 2022, vandaag is ons mooi weer beloofd lieverds!

Na gisteren is dat wel ff lekker. Nu moet ik eerlijk bekennen dat het in mijn holletje altijd harder lijkt te regenen dan het in werkelijkheid doet. Toch is pissen onder een sterrenhemel veel lekkerderder dan in de regen. Das een ding wat zeker is…

Vandaag mag ik net als gisteren weer koken voor wat mensen. Een pastinaaksoepje met mosterd gevolgd door een vegetarische pasta met mozzarella en parmezaan. Ik moet bekennen dat ik steeds vaker vegetarisch kook. Op de 1 of andere manier let ik steeds meer op wat en hoe ik eet. Had je me dat 2 jaar geleden gezegd dan had ik je uitgelachen, nu niet meer, der is iets aan het veranderen.

Ik sprak laatst Henk. Henk werkt al 33 jaar bij hetzelfde bedrijf, een kippenslachterij. Een beetje rekenen leert dat Henk in die 33 jaar minimaal 10 miljoen kippen heeft vermoord. Nooit had hij er problemen mee, tot een paar jaar geleden. Als ie naar die koppies kijkt heeft tie het gevoel dat het niet klopt, dat het uit de hand is gelopen. Dat we niet op deze manier met andere wezens om moeten gaan.

Raar toch? Nu ben ik altijd wel met duurzaam en verantwoord bezig geweest maar ik wist, en weet, ook dat dat eigenlijk allemaal BS is. We stoppen dieren of planten in een gesloten omgeving, vergeven van waar alles om draait, proppen ze vol met voedsel en kunstmatig licht, en plakken er daarna een duurzaam labeltje op zodat we er meer geld voor kunnen vragen. Voedsel is handel, daar verdien je geld aan, alles is handel, overal moet geld aan worden verdiend. Zelfs jeugdzorg.

Maar ik draaf weer door. Laat ik het bij het koken houden, voor je het weet begin ik weer over markie of mondvodden. Het is leuk om voor zo’n groep te koken! Tis altijd leuk om te koken, zeker met mooie plaatselijke ingrediënten. Vandaag ga ik weer paneer maken van melk van de buurman. Volgende week begin ik samen met Karin met het maken van Hollandse kaas, das wel spannend! Tijdens het Rhe-set weekend kan je mee-eten als je je opgeeft, tis bijna vol! Nog 3 plekkies. Hier kan je je opgeven: https://www.rhe-set.nl/event-details/rhe-set-special?lang=nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *