Categorieën
Geen categorie

4 februari 2022, ik ben een sucker als het gaat om de schaatssport kids.

Het vogelpoepje van Hilbert van der Duim kan ik me nog als de dag van vandaag herinneren. Falko Zandstra, nog zo’n held uit mijn jeugd en natuurlijk de allergrootste Rintje Ritsma. Machtige naam voor een schaatser, Rintje Ritsma, heerlijk.

Morgen beginnen de OS in China. Nu ben ik geen topsporter, ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit echt heel hard ergens voor gewerkt heb. Misschien is dat het wat me zo fascineert bij topsporters. Ik zag eens een docu over Inge de Bruijn, hoe ze in der eentje, maandenlang, in het meest desolate stadje in Amerika, in het meest uitgewoonde zwembadje, aan het trainen was. Dag in dag uit, urenlang, voor dat ene moment, die paar seconden in haar geval, tijdens een OS. Verschrikkelijk wat een opoffering ik heb daar zoveel bewondering voor.

Als je zoveel over hebt voor dat ene moment, als je je hele leven hebt opgeofferd om op de OS in 2022 te schitteren dan blijf je een klootzak als je er heen gaat. Ik ga het niet hebben over mensenrechten, Hong Kong, Taiwan, Oeigoeren, hoe ze te x gaan in Afrika of milieudelicten. Op dat gebied verwijt de pot de ketel tot tie zwart ziet. Als je daarvoor de OS gaat boycotten kan je beter stoppen met topsport bedrijven. Nee das geen reden om daar niet heen te gaan. Geen enkel land is zuiver op de graad, tis 1 grote corrupte bende.

6 Duitsers mogen nu weer niet meedoen, een half Nederlandse skispringster, coach de Wit van het Japanse team, tientallen sporters, begeleiders en betrokkenen zitten in isolatie of moeten opzouten. Nergens hoor ik iets van commentaar daarop, er is niemand die zich afvraagt of je op deze manier wel door moet willen gaan. Al zou er maar 1 sporter zijn die iets van twijfel zou laten horen! Hopen op een Djokovic in dit land is, daar ben ik me terdege van bewust, veel teveel gevraagd.

Morgen begint het spektakel, ga ik kijken? Nee maar zal het wel een beetje volgen. Vooral hoeveel sporters er besmet gaan raken. Das nou eenmaal het meest spannende aan deze OS, mag je meedoen of niet? Ik kan het niet helpen, hoeveel ik ook van wintersport hou op tv. Een klein/groot uitbraakje pls…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *