Categorieën
Geen categorie

3 februari 2022, kheb een nieuwe buurman/vrouw kids.

Als je goed op de foto kijkt zie je in het gras een wit ding! Das Japio, of Ellie, tis zo moeilijk te zien bij zwanen. Zij/hij, weet je wat? Ik ga op de woke toer, het is non-binair, we noemen het gewoon hullie.

Hullie zit er nu al vanaf zondag. Helemaal alleen. Weer of wind het maakt niets uit, Hullie zit daar midden in dat weiland heel erg wit te wezen. Tijdens Corrie zat Hullie er ook, ik heb het uitgenodigd om binnen te komen zitten maar daar ging Hullie niet op in. Je zou toch zeggen zoek ff een beschut plekkie op, maar met beschutte plekkies hebben zwanen niet zoveel. Plompverloren zit Hullie daar midden in het groene gras. Zou het op iemand wachten? Is Hullie bang dat tie anders niet genoeg opvalt? Issie verlaten, in de steek gelaten? Man wat een vragen, jammer dat ik geen zwaans spreek.

Ooit had ik een eend, Dinkie. Dinkie was ook spierwit. Ik had een eendenei onder een kip gelegd en op Koninginnedag kwam tie uit. Mama ontfermde zich over het gele bolletje, stond dag en nacht voor het beestje klaar. Dinkie liep ook continue achter mijn moeder aan, ondertussen alles onder schijtend. Das wel een dingetje met eenden, je krijgt ze niet zindelijk. Dinkie hoorde er echt bij, was gek op tv kijken, dan zette we hem op de bank op een vuilniszak en dan gaf tie continue commentaar. Er was 1 probleem, Dinkie bleek zeeziek.

We hadden in die tijd een boot en daar gingen we in de weekenden mee varen. Dat ding was mijn vaders alles. Varen is ook best leuk hoor maar elk jaar 6 weken met 5 man op nog geen 15m2 is hel, geloof me. Maar goed das een ander verhaal, we hadden het over Dinkie. Die moest mee naar de boot. Dinkie had sws niet veel met water. Als we samen gingen zwemmen zat tie meestal op mijn hoofd. Zodra Dinkie een voet/flapper op de boot zette ging het mis. Kwam de dunne derrie zijn poeperd uitlopen. Je zag gewoon dattie er niets aan vond. Arm beestje, een zeezieke eend, wat een k*tleven.

En nu heb ik Hullie als buurhet. Ik ga kijken of ik wat meer contact met het kan krijgen. Ze zeggen dat zwanen heel trouw zijn, is het zijn partner kwijt? Of zit Hullie daar gewoon te pronken in het weiland om er 1 te vinden? Ik blijf het gewoon vragen, Hullie kijkt me af en toe al aan. Leuk zo’n buurhet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *