Categorieën
Geen categorie

27 januari 2022, er zijn nog 5 plaatsen vrij lieverds!

Dan zitten we op 25 deelnemers en meer kunnen we er niet hebben. Ik heb het over het Rhe-Set weekend van 18 tot 20 feb. Laat ik jullie eerst vertellen hoe ik het ervaar. Tis echt iets unieks en in mijn ogen geeft het je alles wat je nodig hebt om weer in contact te komen met je lichaam, geest en daarmee de buitenwereld. Niet vanuit hoe je bent geprogrammeerd maar vanuit je eigen zijn.

Gisteren ervaarde ik dat gevoel heel sterk tijdens de les. Rhe-Setten is een vorm van yoga maar vergeet alles wat je geleerd hebt over hoe wij hier yoga beoefenen. Tijdens een Rhe-Set sessie leer je namelijk gapen, ontspannen en luisteren naar je lichaam ipv zo diep mogelijk down-doggen of op je hoofd staan. Het is totaal niet met elkaar te vergelijken dus laat ik dat dan ook niet doen. Zoals ik al zei, ik ga proberen te beschrijven hoe ik de les gisteren heb ervaren.

Een Rhe-Set sessie duurt een uur en begint altijd zoals het eindigt, in rust. Ik ga de verschillende oefeningen, rond de 5 á 6 houdingen, niet beschrijven maar puur wat ik voel. Vanuit deze rust leer je luisteren naar waar jouw lichaam, om wat voor reden dan ook, aangeeft waar er blokkades zitten. Door deze blokkades of grenzen te leren kennen, niet te overschrijden maar ze juist te omarmen en op te zoeken geef je ze de ruimte om er te zijn. Deze ruimte geeft je de mogelijkheid om verder te kijken dan die blokkade, je ervaart dat alles verbonden is, dat je lichaam zelf in staat is om, met respect en geduld, alles een plek te geven. Dat van je kruin tot je kleinste teen alles met elkaar samenhangt en je daardoor ook in staat bent, als je leert luisteren, om zelf die blokkades op te ruimen of te repareren. Rhea, de juf, noemt dat je interne kleermaker, prachtig!

“Alles werkt al voor je”, zegt Rhea vaak. Maar geven we ‘alles’ wel de ruimte om zijn of haar werk te doen? Tijdens een Rhe-Set sessie leer je hoe je daar zelf invloed op hebt. Hoe jij, in rust, in staat bent jouw lichaam weer te leren (her)kennen. Ik ervaar het als een diepe meditatie waarin ik de kans krijg uit mijn denken te stappen in mijn gevoel, een ongelooflijk mooie ervaring, zeker in deze tijd.

Gun jezelf een x een les, zeker ook de mannelijke lezers. Rhe-Set sessies zijn uitermate goed online te volgen. Via bijgevoegde link kan je een x online meedoen. Rhea werkt via donaties, geloof me het is onbetaalbaar. Inschrijven voor het weekend kan ook via die site, gun jezelf een Rhe-Set. https://www.rhe-set.nl/regular-schedule?lang=nl https://www.rhe-set.nl/upcoming?lang=nl

Één reactie op “27 januari 2022, er zijn nog 5 plaatsen vrij lieverds!”

Ha lieverd
Wat een mooie beschrijving! Echt mega thanks en zoooo fijn dat jij en Linn er zo vaak bij zijn!! Mega zin in het weekend met ook nog eens jummie food van jullie en Sarah die zingt ik word hier zo blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *