Categorieën
Geen categorie

25 januari 2022, is het al bijna lente lieverds?

De kachel heeft er niet altijd even veel zin an. Daarnaast ben ik toe aan zon, gewoon een lekker zonnetje, hoeft niet te warm maar een beetje prikkend, heerlijk. Ik kan me herinneren dat we vorig jaar zo’n weekje hadden. Was dat nou begin februari of iets eerder? Een paar weken later was het weer -19 maar dat was geen probleem. Dat zonnetje, wat eerder ff langs was gekomen, zat toen al in mijn lichaam. Ik kon er weer tegen.

De zon! China is bezig met een nep zon, in dure termen noemen ze dat een “artificial sun”. Volgens de berichten 5x sterker dan de echte zon! Het kan aan mij liggen maar ik vind dit 100x enger dan dat gesodemieter in Rusland of Taiwan.

Gisterenavond sprak ik met Aalzen via de telefoon. Aalzen en zijn vrouw Lena zijn voedingsspecialisten. Das top want zoals jullie weten ben ik nergens specialist in, ik rommel altijd maar wat, maar ik hou wel van lekker, gezond en verantwoord eten! En waar ik al een hele tijd achter ben is dat ik geen idee heb wat gezond en verantwoord is. Lekker daar heb ik wél verstand van, ik droom af en toe van een kreeft op de BBQ, of een omeletje met zwarte truffel.

De zon en ge-zon-d eten, zo bracht Aalzen het. Hebben de tomaten die wij eten wel ge-zon-d? Of hebben ze genoten van een artifical sun ergens in een kas in het Westland? Is een tomaat op steroïde sowieso wel gezond? Vragen die op zich niet moeilijk te beantwoorden zijn, zelfs niet voor een niet-specialist als moi. Maar wat is het ongelooflijk noodzakelijk dat ik me er meer in ga verdiepen. Wat zou het mooi zijn als er, vanuit de puinhopen die we op dit moment aan het creëren zijn, een ge-zon-de maatschappij gaat groeien.

Het weekend van 18, 19 en 20 februari ga ik ge-zon-d koken. En daar kunnen nog wat mensen bij. Niet alleen eten maar ook bewegen. Geen uitputtende, zelfverheerlijkende, moeilijke oefeningen maar weer leren luisteren naar je eigen lichaam onder leiding van Rhea. We gaan Rhe-Setten! Kijk op https://www.rhe-set.nl/upcoming?lang=nl en gun jezelf een ge-zon-d, ontspannen en gezellig weekend!

https://www.rhe-set.nl/upcoming?lang=nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *