Categorieën
Geen categorie

22 januari 2022, zo, lieverds, tis begonnen.

Niet dat het aan de grote klok gehangen wordt. Zelfs het financieel dagblad ziet geen reden te openen met wat zich heeft afgespeeld op de nasdaq gisteren. Niet alleen op de nasdaq btw, alle beurzen, wereldwijd, zijn afgelopen week naar beneden gedonderd. En dat is pas het begin, ik heb het al vaker gezegd, we zitten in een perfect storm.

Het woord anti-vaxxers is aan het verdwijnen. Anti-vaxxer wordt in MSM vervangen door complotdenker. Ieder geluid wat in de aankomende weken/maanden anti-regering is zal worden geschaard onder het kopje complotdenken. Het gaat maar om 1 ding namelijk ‘VERDELEN’.

Je volgt markie en sigridje of niet, je bent voor of tegen, dat gaat het narratief worden. Net als bij het vaccineren, er is geen middenweg. Vragen stellen over het waarom van de maatregelen, over de gevolgen van vaccineren, over build back better, toeslagen of je eigen immuunsysteem zijn not done. Alles wat er in Den Haag bekonkeld wordt doen ze voor ons bestwil, geloof het nou maar! Boeken jullie nou je vakanties, blijf lezen over trAli B, alles komt goed.

“Alles” is veel! Dat zeg ik altijd als mensen mij vragen of, “alles goed gaat”. Maar, “veel is goed”, is daarna steevast wat volgde. “Veel” is niet meer goed kids, sorry. Al is er wel een kans dat we “veel” weer “goed” gaan maken. Maar nooit alles, dat is altijd onmogelijk geweest. We hebben ons laten doen geloven dat dat wel noodzakelijk is om gelukkig te zijn. Als we niet 3x per jaar op vakantie kunnen, geen slimme kids hebben, niet succesvol zijn op ons werk, geen grote auto voor de deur hebben staan kunnen we niet gelukkig zijn. Dan ben je een loser. Dan heb je gefaald.

En daar ligt de oplossing, tis namelijk niet waar. Een mens heeft absoluut geen spullen nodig om gelukkig te zijn. Het enige wat we nodig hebben is elkaar.

Man wat ga ik weer door een hel. Dat ik daar nu achter moet komen. Als iemand goed is in knalhard erin gaan ben ik het wel en ik geniet er vaak ook nog van. Verdomme, wat moet ik nog een hoop leren. Gelukkig duurt het weer ff voor het volle maan is, kan ik alles weer ff op een rijtje zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *