Categorieën
Geen categorie

5 januari 2022, de dag van NL in verzet kids.

Ik hoop echt dat er veel mensen zijn die de app thuisbezorgd..nl voor 3 dagen verwijderen. Het lijkt mij de ultieme verzetsdaad in deze barre tijden. Zelf op de fiets naar de snackbar, man wat een opoffering.

Nee das gekheid! Wat een zegen zou het zijn als we weer de deur uit zouden moeten om ons voedsel te verzorgen. We komen van zover! Waar we nog niet zolang geleden de hele dag bezig waren met ons voedsel is voedsel nu verworden tot iets waar geen tijd meer voor is. Het bereiden van een goede maaltijd gebeurt nog weinig. Gemak dient de mens, potten, diepvries, magnetron en afhaalmogelijkheden in overvloed.

Ik las eens een boekje van een yogi, sorry maar die gasten hebben zulke moeilijke namen die vergeet ik. Daarin benadrukte hij het belang van verse ingrediënten. Veel van het voedsel wat wij eten is weken zo niet jaren oud. Alles wat je uit een potje of zakje haalt heeft al een heel leven achter zich. Zijn stelling, in dit boekje, was dat verse groenten, vers fruit en vers vlees beter voor je zijn dan diepvries of iets wat uit een zakje komt.

Nu ben ik nog lang niet zover maar ik zie wel steeds beter waarom dat zo is. Toen ik het voor het eerst las dacht ik mwah, is dat zo? Ik ben nl gek op diepvries spinazie, en aangezien meneer hak deze zo van het land hoppa invriest kan dat niet slecht zijn. Dat is het ook niet. Maar het is wel anders, als je erin gelooft.

Als je ervan uit gaat dat er meer is dan alleen de plant, de koe of het ei, als je gelooft dat wij meer zijn dan een zak botten met een eigenwijs hoofd dan kom je steeds meer tot inzicht dat de uitspraak ‘je bent wat je eet’ echt betekenis heeft. Bewust voedsel tot je nemen en beseffen waar de verschillende ingrediënten vandaan komen en daar dankbaar voor zijn geeft een hele andere dimensie aan het eten ervan. Een wortel, vers geplukt, uit eigen tuin of gejat bij de buren smaakt heel anders dan die uit de supermarkt, als je echt bewust eet proef je dat.

Het stukkie is al veel te lang en het is al laat! Kheb weer een drukke dag, moet aan de slag voor mijn avondeten. Tis een leuk onderwerp, het boekje ging over processed food. Tis ongelooflijk wat wij tegenwoordig naar binnen werken als je jezelf er echt in gaat verdiepen. Ik kom er vast op terug, fijne dag:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *