Categorieën
Geen categorie

22 december 2021, kheb een probleempje lieverds.

Er gebeurt teveel. Ik denk wel 10 tot 20 x per dag ‘shit daar moet mijn stukkie over gaan’ maar da kan nie. Kheb maar 1 stukkie, klotezooi…

Brieven van klaus aan kaag, aanklacht hugoootje, een 2de kamer die zogenaamd morrend akkoord gaat, Corona cijfers die alleen maar dalen, de winkels op Schiphol🤠, mijn aambei die bijna weg is. Het houd niet op. Op zich kan ik zo nog wel ff doorgaan. Zeker als je het buitenland erbij pakt. Het leukste vind ik nog de al weken dalende besmetting cijfers terwijl we, net een paar dagen, in lock-down zitten. Daar kan je wat mee als schrijver.

1 van die snurkers van het omt kwam met het verhaal dat die daling het gevolg is van die lock-down. Uit welke grotten zijn dit soort misbaksels gekropen? Uit welke baarmoeder is zo’n omt lid getrokken? Hoe dom denken ze dat het volk is?

Heel dom, das duidelijk! En ze hebben gelijk. Het merendeel van wat hier, in onze westerse samenleving, rondloopt is geen knip voor de neus waard. Decennialange degeneratie van een ooit gezonde bevolking heeft geleid tot een verwrongen, afhankelijke kopie van wat ooit een mens was. Totaal ontheemd van zijn of haar omgeving, niet meer in staat essentiële zaken te scheiden van nonsens. Een totaal nutteloos wezen, een afvalproduct.

Gelukkig zijn er nog oude Griekse filosofen als Epicurus of Pythagoras. 1 van de beroemdste uitspraken van de laatste is: ‘Een vat vol geleerdheid is nog geen druppel wijsheid waard’. Prachtige zin toch? Lees hem vandaag eens 5x op verschillende tijden na en sla daarna 1 van die prutblaadjes open. Kijk eens in de ogen van die zogenaamde virologen, politici en doctoren die ons uit naam van de wetenschap, uit naam van de geleerdheid, in onze huizen opsluiten. Zoek naar wijsheid, naar oprechte interesse, geloof me tis nergens te vinden.

‘Beklaag u niet over de kortheid van het leven; er zijn meer mensen die te laat dan te vroeg sterven’. Geweldig toch! De al genoemde Piet schreef dit zo’n 2500 jaar geleden op, wat een held! Lieverds als je meer wilt begrijpen van wat er om ons heen gebeurt duik in de Griekse filosofen. Tis een onuitputtelijke bron van inzicht en wijsheid. Laat ik er nog 1 doen, deze is van Epicurus: ‘Men is niet rijk door wat men bezit, maar door wat men met waardigheid ontberen kan’. Laat hem ff resoneren. Neem er de tijd voor. Tis zo mooi, zo krachtig. Tis allemachtig prachtig!

Piet

2 reacties op “22 december 2021, kheb een probleempje lieverds.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *