Categorieën
Geen categorie

21 december 2021, eindelijk lieverds!

Na vandaag worden de dagen weer langer, de nachten weer korter, gaan we weer naar het licht! Lange warme zwoele avonden, cocktailtjes op een terras, je benen bungelend over de rand van het zwembad, een warme zeebries streelt je schouders. Tttgggghhheeehvvsssbnmkkihgfrfcdgjhhhhhh…

Ik moest ff aan de bel trekken, sorry. Ik droomde een beetje weg. We moeten eerst nog ff door de winter, een horrorwinter. Want wat er ook gaat gebeuren, horror gaat het worden.

Nu heb ik gelukkig geen jonge kids meer maar ik probeerde me dat zonet ff voor te stellen. Dat ik met mijn ex met 4 kids bijna 4 weken thuis zou moeten zitten en dat er niets open is. Dat ze niet naar sport mogen, geen zwembad, geen pretpark, niets, noppes, nada! Dat ze boetes krijgen van overijverige boa’s omdat ze aan het voetballen zijn, weggestuurd worden door NSB’rs met politiepakjes aan omdat je ff aan het chillen bent met vrienden in het park. Daar dacht ik ff aan. En dan komt vanzelf meneer Hoek in mij op, meneer Hoek die vorig jaar vond dat de jongeren niet zo moesten zeuren. Dat hij als ruim 80 jarige de oorlog had mee gemaakt en dat dat veel erger was. Dat de jongeren het maar voor hem en zijn vrouw over moesten hebben. Dat het maar 1 jaartje was.

FF tussendoor, ik heb een neefje die daarop reageerde, tis een deugneefje. Mijn hele familie bestaat uit deugmensen. Allemaal geprikt, allemaal aan de boosters, allemaal met hun reet vol met vaseline om hugootje zijn worsten te kunnen nemen. Maar goed dat neefje, een hele slimme vent overigens, vond dat meneer Hoek gelijk had. Dat neefje studeert nu voor journalist. Hij gaat vast een goeie worden, al is hij nog zo slim zelfstandig nadenken heeft tie nooit geleerd en das een vereiste voor journalisten.

Maar terug naar de horrorwinter. Je moet er toch niet aan denken. Je zal nu 4 kids hebben tussen de 0 en 10, horror! Alleen dat al! En dan heb ik het nog niet over de aankomende black-out’s, de voedseltekorten, het uitvallen van stroom en gas. Benzinepompen die niet meer functioneren, lege supermarkten. Steeds meer doden vanwege eenzaamheid, zelfmoorden, uitgestelde zorg en vaccinatieschade. Het worden 3 maanden om nooit meer te vergeten lieverds, buggle up.

2 reacties op “21 december 2021, eindelijk lieverds!”

Goedemorgen Koert,
Deze lees ik zojuist, ik dacht ik deel hem met Koert ❤️

Op een dag viel de ezel van een boer in een put. De ezel was uren aan het balken terwijl de boer probeerde een oplossing te zoeken om de ezel uit de put te redden.
Uiteindelijk besloot de boer de put te dempen. De ezel was toch oud en het was niet meer de moeite waard om hem eruit te halen.
De boer nodigde al zijn buren uit om hem te komen helpen. Ze pakten allemaal een schep en begonnen vuil en aarde in de put te scheppen. Bij de eerste scheppen wist de ezel niet wat er gebeurde en hij balkte hevig. Maar opeens, tot ieders verbazing, was hij stil.
Een paar scheppen later, toen de boer voor het eerst voorzichtig in de put keek wist hij niet wat hij zag. Met elke schep vuil en aarde die op de rug van de ezel terecht kwam, deed de ezel iets geweldigs……
De ezel had zich voorgenomen om elke schep vuil en aarde van zich af te schudden en daarmee een stap omhoog te maken.
Bij elke nieuwe schep, deed de ezel weer een stap omhoog. Iedereen was verbaasd toen de ezel uiteindelijk boven de rand van de put uitkwam en uit de put stapte en blij weg draafde!!
MORAAL van dit verhaal:
Tijdens het leven krijgen we te maken met allerlei soorten scheppen vuil en aarde. De truc om uit de put te komen is om het van je af te schudden en zo weer een stap omhoog te maken.
Elk probleem is een tree. We kunnen uit de diepste put komen, door niet te stoppen en nooit op te geven! Schud het van je af en neem een stap omhoog.
De vijf eenvoudige regels om gelukkig te zijn:
1. Bevrijd je hart van haat – Vergeef.
2. Bevrijd je geest van zorgen – het meeste zal nooit gebeuren.
3. Leef eenvoudig en waardeer wat je hebt.
4. Geef meer.
5. Verwacht minder van mensen, maar meer van jezelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *