Categorieën
Geen categorie

12 december 2021, jammer dat het weer regent lieverds.

Heb zo genoten, gisteren en eergisteren, van het weer. Twee dagen heeft de zon hier geschenen, man wat ziet de wereld er dan anders uit, Heerlijk! Maar nu regent het weer, wat ik al zei: jammer.

Tis ook weer zondag! Tijd voor de kerk. Ik kwam de dominee afgelopen donderdag tegen op de markt. Enthousiast begroette hij mij, in een kerk met gemiddeld 12 bezoekers op zondag valt een hoed en baard schijnbaar op. Ons gesprek begon geanimeerd over koetjes en kalfjes maar aangezien de dominee geen handen geeft, graag met mondvodden loopt en dus de angstkaart rondom Covid diep heeft ingenomen belandde ons gesprek al snel daarop. Ik heb hem mijn visie duidelijk gemaakt in, ik denk, 30 seconden. Het kwam neer op een door God gegeven immuunsysteem wat al 10.000den jaren werkt of een door pharma in elkaar geflanst prikkie wat voor 95% zou werken maar na 6 maanden al aan een update toe is. Wie van de twee, God of de pharma vertrouwt u het meest? Waar ligt uw geloof? Vroeg ik hem.

De dominee zei niets, zijn vrouw kwam met de standaard antwoorden over volle ziekenhuizen en die arme buurvrouw die wel 3 weken ziek is geweest. Beide negeerden we haar, hij begreep dat het hier niet ging over wat we zouden moeten geloven maar over zijn geloven, althans dat hoopte ik te zien in zijn ogen.

Misschien had ik het niet moeten doen maar ik heb hem daarna mijn mening gegeven over zijn preken. Over hoe hij de essentie van de bijbelteksten mist. Hoe hij niet ingaat op het werkelijke geloof maar op wat wij er van gemaakt hebben. Dat het diepere geloof niet zit in een net mens zijn, dat Jezus niet voor ons is gestorven omdat hij een net mens was. Dat geloven betekend dat je vertrouwd op Hem, niet op een paar satanische machtswellustelingen die alles doen voor geld.

Tsja, ik dacht, zo’n kans moet je niet laten lopen toch? Zo vaak kom je een dominee niet in het wild tegen! Nog 3 uurtjes dan mag ik weer, ben benieuwd waar tie het over gaat hebben. Tis 3de advent, leuk! Ik heb er zin an:-)

3 reacties op “12 december 2021, jammer dat het weer regent lieverds.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *