Categorieën
Geen categorie

15 november 2021, geen open doekje naar aanleiding van mijn stukkie gisteren kids.

Burgerlijke ongehoorzaamheid gaat bij een Nederlander niet verder dan aangeschoten staan blaten op een pleintje of in een voetbalstadion. Het is niet anders. We hebben ook niet echt een reputatie als het gaat om burgerlijke opstand. Ik moet het laten gaan, me concentreren op wat wel mogelijk is, waar ik zelf invloed op heb.

Afgelopen vrijdag is er faillissement aangevraagd voor Evergrande, het grootste vastgoedbedrijf ter wereld met een schuld van rond de 300 miljard. Er is geen bank ter wereld die niet op de 1 of andere manier betrokken is bij dit bedrijf. Toch stegen de beurzen afgelopen vrijdag. Beurzen reageren niet meer op hoe bedrijven functioneren maar op hoeveel geld (ik moet zeggen currency. Want wat er gedrukt wordt door de centrale banken heeft niets met geld te maken) er door regeringen wordt uitgegeven. Al dat “geld” verdwijnt regelrecht in de zakken van die beursmensen. Stimuleringscheque’s noemen ze ze, tis zo lachwekkend, laat los…..

Het duurt niet lang meer, iemand moet dat “geld” gaan terug betalen. Op de meest vervuilende conferentie ooit gehouden, in Glasgow, heeft een voormalige president een voorschot gegeven op wie dat gaat betalen. Deze man die zelf in een 12 miljoen dollar kostend huis woont, met uitzicht op zee, gaf aan dat het gepeupel (wij) er maar aan moeten wennen dat we wat minder luxe moeten gaan leven. Dat we te verwend zijn. Tis om te brullen! Ik moet het loslaten.

Vorige week een oversterfte van 600, het verontrustende is dat dit ook onder jongeren plaatsvind. Dat er oversterfte is is normaal in deze tijd maar niet onder jongeren. Vrijdag komen ze met de oversterftecijfers van afgelopen week. Ik voorspel een verdere stijging richting de 1000. Loslaten.,

Nu heb ik zelf niet zoveel nodig, dat scheelt. Een bed, wat hout en een pan. En iets om in die pan te gooien. Daar heb ik wel ff over moeten nadenken trouwens! Wat kan je nou maken, wat kan je betekenen voor je omgeving als alles duurder wordt en je steeds meer geïsoleerd raakt? Daar moeten geen ingrediënten bij zitten die je uit andere delen van de wereld moet halen. Het moet hier vandaan komen, het moet een puur Fries product worden. Vol met smaak, voedingsstoffen en liefde. En ik heb wat gevonden! Tis hier in overvloed. Ff zorgen dat ik de spulletjes bij elkaar verzamel en we kunnen van start! Heb er zo’n zin in. Tis ook zo lekker, kan niet wachten…

5 reacties op “15 november 2021, geen open doekje naar aanleiding van mijn stukkie gisteren kids.”

Goedemorgen lieve Koert,
Loslaten is makkelijker geschreven dan gedaan.
Elke dag worden we ermee geconfronteerd of je nu wilt of niet.
Ze lopen allemaal weer braaf met de mond bedekt. Bek houden, stralen ze zelf uit.
Word er zo verdrietig van als ik het zie.
Beter is zoals jij doet je op oplossingen in het klein focussen. Benieuwd wat je allemaal gaat brouwen. Voordeel is wel dat jij al gewend bent aan sober leven. Zal voor velen moeilijk zijn/worden. Kun je les in gaan geven strak een Masterclass.
Maak er weer een mooie week van, ga ik het ook doen 😊
Veel liefs
Marga
😘

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *