Categorieën
Geen categorie

14 november 2021, tis weer zondag kids!

Zat al een paar dagen te broeien op een ideetje maar ben er achter gekomen dat, zoals met de meeste ideetjes van me, het niet echt aanslaat. Heb het gisteren in een aantal groepen in de week gelegd en ik kan niet zeggen dat er erg enthousiast gereageerd werd. Jammer, omdat het naar mijn idee de makkelijkste manier is om iets te bereiken. Als we dit doen ligt de economie plat, nou ja iig delen.

Nu ben ik vast niet de enige die dit bedacht heeft, het ligt zo voor de hand. Het enige wat het vergt is een klein beetje lef. Nou ja dat niet eens. Voor mij is het ook een no-brainer, als je iets helemaal niet of op een niet correcte manier ontvangt dan ga je er toch niet voor betalen?

Volgende maand is zorgverzekeringen maand. Mogen we weer wisselen van zorgverzekeraar. Raar toch eigenlijk? Dat dat maar 1x per jaar mag? Dat doen we om de zorgverzekeraars te ontlasten, waar hoor ik dat vaker? Maar daar wil ik het niet over hebben. In mijn ogen schiet de zorg ongelooflijk te kort. Ik heb het dan niet over de gemiddelde verpleegster of verzorger maar over onze huisartsen, directeuren van ziekenhuizen, OMT leden en meer van dat soort addergebroed. Bewust zorgen zij voor verdeeldheid, houden ze werkende, goedkope medicijnen tegen, hebben belangen in allerlei bedrijven die verdienen aan het ziek houden van hun patiënten en laten zich omkopen om hun bek te houden. Daar ga je toch niet voor betalen?

Moet je voorstellen dat 100k mensen, ik droomde van een half miljoen, volgende maand niet overstappen maar hun zorgverzekering op zouden zeggen. Wat denken jullie dat er dan gebeurt met deze verzekeraars? Dat die mensen de €100 die ze daarmee besparen in een potje storten en daarmee een soort van ziekenfonds oprichten🤠. Ooit heeft dat goed gewerkt. Dat we niet meer meedoen met de waanzin uit Den Haag maar zelf controle nemen. Tis bijna niet voor te stellen, toch?

Als je 100k x 100 euries per maand binnen krijgt kan je direct het Slotervaart ziekenhuis opkopen. Lijkt me wel lachen, een speciaal wappie ziekenhuis. Maar goed, een Nederlander die zijn verzekeringspremie niet betaald, das schier onmogelijk. Het idee alleen al is te belachelijk voor woorden, slecht plan koertje…

Gelukkig heb ik alweer een nieuw plannetje! Kleiner, lokaler en zo lekker en leuk! Vandaag ga ik het verder uitwerken. Moet jullie eerlijk bekennen dat ik zelf ook wel eens moe wordt van mezelf. Ik barst altijd van de onzinnige plannetjes, ach het houd me bezig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *