Categorieën
Geen categorie

12 november 2021, Geloven, een korte klap lieverds, zijn er mensen die dat geloven?

En na de klap een 2g beleid. En daar houd het niet op. We staan pas aan het begin. Alles is een leugen. Spaar je energie, we gaan het nodig hebben…

Weken geleden heb ik de Marburg variant al een x langs laten komen. De aankomende weken ga je er meer van horen. Om het in de termen van de pharmacy te houden, het Marburg virus is 88% effectief. Of moet ik zeggen voor 88% dodelijk. Bloedklonters en stollingen dat is het waar Marburg in ons lichaam voor zorgt volgens de leugenaars. Daar helpt geen lockdown tegen, geen discriminerend beleid. Dit “virus” komt niet via de lucht. Ventilatie of mondvodden hebben geen enkele zin.

Hoe bereid je je hier op voor in deze verdeelde maatschappij? Daar ligt onze grootste uitdaging. Alles en iedereen rolt over elkaar heen, er is totaal geen vertrouwen. Niet in de politiek, niet in de ambtenarij, niet in ons rechtssysteem, niet in elkaar. Er is geen samenhang in onze samenleving. We zijn volledig afhankelijk gemaakt van het systeem.

Ik begon dit stukkie met het woord geloven. Mijn hele leven worstel ik al met het geloof. Het klinkt cliché maar de afgelopen 18 maanden hebben mij, wat betreft het geloof, veel inzichten gebracht. Niet dat ik er al uit ben, verre van. Maar ik ben wel gaan inzien dat er zonder geloof geen leven is. En dan heb ik het niet over het geloven in de sprookjes van markie en hugootje.

Als je ergens in gelooft geeft dat vertrouwen. Beide zijn cruciaal als het gaat om verbinding binnen een gemeenschap. Als je niet gelooft dat je werkgever je salaris stort ga je niet voor hem werken. Als je niet gelooft dat de regering het beste met je voorheeft dan… Ja wat dan…

Dan moet je gaan vertrouwen op jezelf, op de mensen om je heen. In de afgelopen 18 maanden ben ik erachter gekomen dat dat mogelijk is. Dat je, als je vertrouwen geeft, al heb je verder niets te bieden, er wondertjes ontstaan. Door te geloven in deze wondertjes bloeit het vertrouwen op. Het vertrouwen in het geloof in Hij die de indianen Grootvader noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *