Categorieën
Geen categorie

6 november 2021, vandaag weer mondvodden kids.

Man wat zie ik daar tegenop. Ik heb er geen zin meer in. De blikken, het gezeik. Zoals 1 van jullie al zei, ik ben Corona moe pa, nou ik ook lieverds.

Alles om ons heen dondert in elkaar, alles is een leugen, niemand respecteert elkaar meer, we worden bewust tegen elkaar opgezet. Wat een wereld hebben we voor jullie opgebouwd, gehoorzaam of sterf.

Want er gaan veel mensen sterven deze winter. Is het niet aan ziekten dan wel aan honger of geweld. Bewust wordt de wereld ondergedompeld in een crisis van ongekende omvang. Laat ik een voorbeeld noemen.

Californië heeft in juli de regels voor vrachtwagens veranderd. Wagens van voor 2014 mogen de staat niet meer ivm klimaatregeltjes. Nu wil het feit dat rond de 60% van de vrachtwagens die rondrijden in de US van voor 2014 zijn, wat betekend dat er te weinig vrachtwagens zijn om de containers die aankomen in de havens van Californië naar de plaats van bestemming te vervoeren. 40% van de boten die aankomen in Amerika maken gebruik van deze havens. Jullie kunnen je voorstellen dat dat problemen geeft.

Das ook gebeurt. Naast lange wachtrijen om gelost te worden staan de havens van LA en SF vol met containers die wachten op vervoer naar de binnenlanden van het grote land. Nu hebben de autoriteiten van de staat, afgelopen week, bedacht dat ze de eigenaren van die containers, in dit geval eerst de reders van de schepen, gaan beboeten voor het te lang laten staan van hun containers in de havens. $100 per dag. Op de grootste schepen worden zo’n 22.000 containers vervoerd. Ik neem aan dat jullie wel begrijpen wat er nu gaat gebeuren.

De gevolgen van deze ramp zijn niet meteen zichtbaar, dat duurt een maand of 2. Het komt bovenop de al bestaande crisissen, ontelbaar in getal op dit moment. Lieverds laten we verbinden, alternatieven opzetten en elkaar opzoeken. Centra bouwen waar we ons voorbereiden op wat komen gaat. Ik hoop dat jullie van bonen en erwten houden! Ik heb zo’n 150 kilo ingeslagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: