Categorieën
Geen categorie

31 oktober 2021, ik heb gisteren tamme kastanjes gepeld kids.

Voel het nog onder mijn nagels. Wel leuk werk, ik hou daarvan. Bonen doppen, aardappels schillen, bonen dubbel doppen, heerlijk werk. Het is zo bevredigend iets te doen waar je wat aan hebt. Waarschijnlijk is dat een tik die ik over heb gehouden aan de middelbare school. Ik vond het in de klas zitten zo nutteloos dat ik liever de gangen veegde, dom werk maar je had er tenminste wat aan. Tis een goede workout, en de gangen werden schoon.

Nuttig werk…. Wisten jullie dat 25% van de werkenden weten dat wat ze doen volledig nutteloos is? Het kan best zijn dat ik dat al eens aan jullie heb verteld. En weet je wat het rare is? Hoe meer je gestudeerd hebt hoe nuttelozer je baantje wordt. Tuurlijk er zijn uitzonderingen. Er zijn mensen die dokter worden of chirurg, als je ziek bent is dat toch wel fijn. Maar wat als je, ik noem maar wat, politicologie heb gestudeerd en je jezelf na je studie, 40 jaar later, terug vind in een kantoor waar je 40 jaar lang dingen hebt gedaan waarvan jezelf niet meer weet wat?

Ooit werkte ik in Bloemendaal in een café restaurant. Een wat ouderwets etablissement waar, op werkdagen, iedere ochtend 4 mannen zaten te kaarten. 1 van die mannen werkte bij de provincie NH. Iedere ochtend ging hij vanuit zijn huis naar kantoor, daar hing hij zijn jas op de kapstok en dan liep hij naar het café. Na de lunch liep hij weer terug om zijn jas op te halen, hij werkte, vanwege zijn leeftijd (eind 50), halve dagen.

Later bewoog ik mezelf in die kringen. Moest ik het belang van automatisering aan de man brengen. Ik werkte om werk uit te faseren. Om de mens nog nuttelozer te maken dan we al zijn. McDonalds is een partnership aangegaan met IBM. Begin 2022 zijn er geen mensen meer werkzaam in een Mcdrive. Volledig op artifical intelligence (AI) gebaseerd worden kunstmatig gefabriceerde hamburgers door robots onze auto’s in gesodemieterd, geen glimlach meer of menselijk contact. Henry Kissinger zei het al, Useless Eaters…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *