Categorieën
Geen categorie

30 oktober 2021, zoals elke vrijdag struinde ik gisteren de markt af kids.

Als dwarse wappie is dat nog een uitje waar ik echt van kan genieten. Veel meer is er, sociaal gezien, niet te doen als dakloze die weigert mee te doen aan de testmaatschappij.

Onder de standhouders heerste onrust. Een groot probleem doemt op aan de horizon waar niet 1,2,3 een oplossing voor is, toiletteren. Ik ken het probleem! Tijdens mijn 5 jarige carrière als BBQ’r op markten en festivals kwam ik dat probleem vaak tegen. De meeste horeca-ondernemers zitten niet te wachten op plassers en poepers die niets komen drinken maar voor marktlui maken ze gelukkig meestal een uitzondering. Volgens de standhouders vanaf volgende week niet meer. Althans voor de QR-lozen.

En waarschijnlijk is het toeval hoor maar QR-loze standhouders zijn er, na een korte steekproef, veel in Leeuwarden. Zeker niet allemaal maar ik denk iets meer dan de helft. Dat wordt een zooitje volgende week, ik hoop dat de gemeente een dixie plaatst voor de getroffenen.

Afgelopen week sprak een voor mij nu al legendarische Rabbijn hier in Leeuwarden Tamarah Benima genaamd. Wappie rabbi wordt ze door MSM genoemd. Wat een heldin! Tijdens een lezing voor toût Fryslan vergeleek ze de huidige tijd met die van 85 jaar geleden. Haar totaal overdonderde publiek kwam superlatieven te kort om haar af te branden. Ik buig voor haar moed, kracht en opofferingsgezindheid. Dankjewel Rabbijn Benima namens de marktkooplui en het oplopende leger daklozen in Leeuwarden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *