Categorieën
Geen categorie

1 november 2021, alweer lieverds.

En er is niets aan de hand. Weer ben ik volledig door het ijs gezakt als het gaat om onheilsprofeet. Ik kan er geen zak van, niets komt uit. De economie draait gezellig verder. Stimuleringscheque na stimuleringscheque wordt wereldwijd uitgedeeld. Niemand vraagt zich schijnbaar af waar dat geld vandaan komt, van wie we het lenen. De ECB drukt al dat geld, maar van wie is de ECB? Als we naar onze Nederlandse Bank kijken, die is niet van ons, de Nederlandse Bank is van iemand anders. De FED, de Bank of England, allemaal van dezelfde eigenaren. Van wie lenen we dat geld?

Hoe we terug gaan betalen is duidelijk, met onze vrijheid maar laten we het daar nu niet over hebben. Het gaat om mijn voorspellingen, gaan die nog een x uitkomen?

Naar mijn idee zou het beter zijn als we ons verlies zouden nemen. In mijn voorspellingen ga ik er altijd van uit dat er meer mensen zijn die dat beseffen. Helaas is dat niet het geval. De afgrond waarop we afsteven is nog niet diep genoeg. Wanhopig blijven de meeste mensen vasthouden aan wat ze denken te hebben. Sluiten ze zich af voor de signalen en lopen stug verder. Het is niet anders.

Toch zijn er mensen die het anders willen! Ik geloof erin dat een kleine groep in staat is het tij te keren. Om dat te bereiken zijn er veilige, warme havens nodig. Plekken om bij te komen. Elkaar te ontmoeten, plaatsen waar je kan helen.

Dat laatste is nodig! Om mij heen zie ik veel mensen die lichamelijke klachten hebben. Onverklaarbare klachten volgens onze reguliere zorg. Klachten waar geen aandacht aan wordt besteed omdat het niet past in het narratief.

Zou het mogelijk zijn een alternatief op te bouwen? Waar je tot rust kan komen, kan detoxen, de geestelijke steun kan vinden om door te gaan? Misschien is het wat optimistisch, maar zo ben ik, om te denken dat dat gaat lukken. Als we het samen doen. Wat denken jullie?

2 reacties op “1 november 2021, alweer lieverds.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *