Categorieën
Geen categorie

21 oktober 2021, hoever zullen de mensen gaan om te behouden wat ze denken te hebben kids?

Ruim 1100 kinderen, 1152 als ik mij niet vergis, zijn weggehaald bij hun ouders vanwege een foutje bij de belastingdienst. Dat is toch niet te bevatten? Stel je voor dat er in de krant had gestaan, ‘Nederlandse regering heeft 1152 kinderen ontvoert uit België!’ Dan was het oorlog geweest. 1152, dat betekent dat bijna 2500 ouders, 5000 opa’s en oma’s, 10.000den vriendjes en vriendinnetjes de afgelopen jaren zijn getraumatiseerd. Door een foutje, van deze demissionaire regering, die weer bezig is een nieuw kabinet te vormen.

Weet je wat het erge is, dat is maar 1 van de vele schandalen. Binnen de jeugdzorg barst het van de schrijnende misstanden. Binnen de rechtspraak, de financiële wereld, de pharma-industrie, ontwikkelingssamenwerking, denk aan Oxfam Novib in Haïti. Het is 1 grote corrupte bende, gefinancierd met de centen van een ander. De centen van de burgers van dit land. Opgehaald via talloze belastingen, te dure medicijnen en op schuld gebaseerde donaties. En niemand doet wat. Hoe is het toch mogelijk dat we altijd weer dezelfde fouten maken, niet willen leren van onze geschiedenis.

Want het ligt niet aan de corrupte politici, de arrogante rechters, de steenrijke ceo’s van banken of de hulpverleners die te jonge kinderen neuken. De gelegenheid maakt de dief. Het ligt aan de belastingbetaler, de zuinige spaarder, de eerzame donateur, de wegkijkende werknemer. Het is de massa die de gelegenheid schept, voor de dief, om zijn snode plannen uit te voeren. Door niet op te staan en het onrecht te bestrijden zijn zij de schuldigen, zij houden het in stand.

Zijn er meer mensen die niet meer mee willen doen? Niet willen vluchten in parallelle samenlevingen, de zoveelste liefde en licht demo of een gat in de grond? Die inzien dat de regels volgen van dit systeem betekent dat je meewerkt aan het in stand houden van de corruptie? Die bereid zijn echt op te staan tegen dit onrecht? Niet via het volgen van de door het systeem opgezette regeltjes, niet via rechtbanken of georganiseerde afranselpartijtjes, maar door niet meer mee te doen….

4 reacties op “21 oktober 2021, hoever zullen de mensen gaan om te behouden wat ze denken te hebben kids?”

Gelukkig ben ik wars van hiërarchie, dus nooit meegedaan.
Mijn lijf, mijn leven, altijd met in achtneming van mijn medemens ❤️

Onze (klein)kinderen kunnen later nooit zeggen mijn (o)ma & (o)pa keken ook gewoon weg. Het was niet altijd makkelijk maar ze hebben nooit meegedaan aan de grootse leugen in de historie.
Mooie dag lieve Koert, blij dat je nu wat warmer en droger bent gehuisvest 🙏
Liefs
😘

Ik kan om dit soort nieuws ongelofelijk boos worden en loop vervolgens vast op de vraag: wat doe ik er effectief tegen? Hoe kan ik concreet helpen? Niet om mezelf goed te praten, maar ik voel me vaak gewoon enorm machteloos. Ik weet niet wat ik moet doen, en dan loop ik vast.

Je kan alleen maar helpen door zelf te zijn lieve Samantha! Dat is genoeg voor nu. Zelf gelukkig zijn en er bewust van zijn is genoeg. Niet machteloos zijn, niet bang of onzeker. Niet zoeken naar een reden of veiligheid maar genieten van alles om je heen. Het wordt vandaag een prachtige dag! Pak hem vast en geniet van de kleuren van de herfst, het gekwetter van de vogels. Veel plezier😘🤠

Dankjewel. Ik zou vaak zo graag méér willen kunnen doen, dat ik vergeet dat er altijd iets is wat je kunt doen en dat is inderdaad jezelf zijn. Ik ga zeker heerlijk genieten van het najaar. Of het nu regent of zonnig is, ik hou van de herfst! 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *