Categorieën
Geen categorie

20 oktober 2021, het is alsof we leven in de twilight zone lieverds.

Alsof niets meer is wat het is, alles een droom, een leugen, een farce. Vooral de media neem ik dat kwalijk. Mijn hele leven heb ik opgekeken naar journalisten. Als je me 10 jaar geleden had gevraagd wat ik had moeten gaan studeren toen ik 18 was dan had ik gezegd journalistiek. Op de radio hoorde je, regelmatig, een correspondent die heette ook Koert. Als ik hem hoorde vertellen over een warm exotisch Afrikaans land dan droomde ik dat ik die Koert was.

Maar wat ben ik blij dat ik dat niet gedaan heb! Dat ik geen onderdeel ben van 1 van de meest frauduleuze organisaties in de wereld. Wisten jullie dat alle mediabedrijven, wereldwijd, van 6 mensen zijn? Er zijn 6 mannen die bepalen wat wij wereldwijd op de buis te zien krijgen of in de kranten lezen. Ik kan me zo voorstellen dat die mekaar af en toe opbellen, zo van: “hé Rupert, how are you doing?” “John my friend, Great to speak to you, I’m fine, just checking my new yacht.

Onafhankelijke pers, daar was veel aandacht voor in mijn tijd. Journalisten waren vaak idealisten. Vooral fotograven kwamen op mij over als ware helden. Gewapend met een camera bevochten zij het onrecht in de wereld door het zichtbaar te maken. Gemene oorlogen, milieumisdrijven, mensenhandel wat voor ellende er ook op de gevoelige plaat was vast te leggen, zij waagden hun leven om dat te realiseren. ‘Aber das war einmal’.

Journalisten zijn, al vele jaren, trekpoppen die autocue’s voorlezen. Een leuk uiterlijk is belangrijker dan geestelijke bagage. De Nederlandse pers is volledig gecorrumpeerd. Nergens lees ik wat zich afspeelt in onze buurlanden. De massale demonstraties, de ludieke protesten, de clashes tussen politie en demonstranten, de uitwassen die plaatsvinden. Niets, nada, noppes, alles wordt doodgezwegen. We worden zoetgehouden met doemverhalen over doodgaan aan een niet bestaande hoax of de perikelen van ene a. hazes.

Wereldwijd zijn er gigantische protesten! Zelfs in een land als Luxemburg staan de mensen op tegen de tirannie van de regering. Laten we ons niet in de luren laten leggen door Rupert of Johnny, we hebben ze niet nodig!

Luxemburg
France
Italië
Zwitserland

2 reacties op “20 oktober 2021, het is alsof we leven in de twilight zone lieverds.”

Het is een nachtmerrie lieve Koert,
Hopelijk ontwaken we snel uit deze angstige droom 🙏
Het is teveel, het is onwerkelijk en onbegrijpelijk dat wij als mens zo goed zijn in die buitenkant mooi te maken, daardoor vergeten we onze binnenkant en die is werkelijk veel belangrijker en niet zoals onze buitenkant aan tijd onderhevig. Deze is tijdloos en het enige wat is en blijft ❤️
KUS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *