Categorieën
Geen categorie

19 oktober 2021, wat is het tof als jullie hier zijn kids.

Wat is het tof om een hele avond met jullie te kunnen praten. Niet als vader tot zoon of dochter, maar als mens tot mens. En wat is het dan ongelooflijk tof om te ervaren wat een geweldige mensen jullie zijn. Man, wat voelt dat goed.

Ik heb me altijd afgevraagd of het mogelijk is om als vader of moeder naar je kind te kijken zonder oordeel, zonder een verwachting. Om je kind te zien als een uniek wezen, die zelf zijn pad gaat vinden in deze gekke wereld. Om er alleen maar te zijn met al je gebreken, fouten en twijfels, verder niets.

Nu is het lastig voor een happy, dakloze, wappie papa om er bij je kind op aan te dringen zich te gedragen. Te doen wat de maatschappij van je verlangt. Als je bijna 600 stukkies hebt geschreven over de tyfuszooi die wij er van gemaakt hebben kan je moeilijk van jullie verwachten dat je mij gelooft als ik zeg dat je goed naar je leraar moet luisteren. Een leraar die je niet leert om kritisch na te denken maar je overspoelt met propagandistische linkse gutmensch teksten. Nee dat werkt niet, daar trappen jullie niet in.

Gelukkig maar, daarom hebben we geweldige gesprekken over het leven, over wat het voor jullie inhoud, jullie dromen, verwachtingen en wensen. Misschien dat ik hier en daar nog wat kan toevoegen, aanvullen of meegeven, meer is niet nodig, jullie vinden de weg wel. Dat zit wel goed…

Één reactie op “19 oktober 2021, wat is het tof als jullie hier zijn kids.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *