Categorieën
Geen categorie

11 oktober 2021, ik weet niet of jullie hem kennen, lieverds, maar er is een World Dept Clock.

Het is geen nieuwe pagina hij bestaat al heel lang. Ik kijk er wel eens op om te zien hoe goed wij het doen ten opzichte van andere landen. Het is zaak om zo hoog mogelijk te staan in de ranking. Dat zegt het meest over je betrouwbaarheid als schuld aflosser. Rusland doet het heel slecht in deze ranking, net als Indonesië, Polen en Argentinië. Grootste verliezer is Nigeria, daar hebben ze bijna geen schuld.

Nee, dan The Netherlands! We staan niet bovenaan het lijstje maar je mag toch wel zeggen dat we een goede tweede zijn. Tis ook fascinerend om te zien hoe snel het gaat, ik kan uren naar die cijfertjes kijken. Het is vooral leuk om te zien hoe snel bij ons de schuld oploopt terwijl die bij Nigeria juist afneemt. Wat een losers, niemand vertrouwt dat land genoeg om ze geld te lenen. Vind je het gek dat ze zo arm zijn.

Binnenkort gaan we weer een klapper maken hoorde ik. Ene wopke, die genoemd wordt in de Pandora Papers omdat hij geld wegsluisde naar belastingvrije staatjes, gaat nog wat geld lenen om het volk te compenseren voor de uit de hand lopende energiekosten. wopke is minister van financiën, afgelopen week zat hij samen met andere ministers van financiën, uit de eu, te babbelen over die Pandora Papers. Schandalig vonden ze het en strenge maatregelen worden getroffen. wopke zelf kwam ervan af met een “ik had beter moeten opletten, stom van me”.

Er is ook een klok met de schuld van de United States of America. Die hebben hun eigen klok, daar staat nog veel meer info op en man wat gaat die hard. De USA is met afstand winnaar in deze competitie. Elke Amerikaan, iedere pasgeboren baby heeft direct een schuld van bijna $500k op zijn voorhoofd staan. Nu al en dan hebben ze die 3,5Triljoen, die de Dems willen uitgeven, er nog niet bijgerekend.

Als je nou ff niets te doen hebt en het leuk vind om naar verspringende cijfertjes te kijken kopieer deze URL’s ik garandeer een hoop kijkplezier. https://usdebtclock.org/world-debt-clock.html. https://usdebtclock.org/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *