Categorieën
Geen categorie

3 oktober 2021, zondag weer, mijn zoveelste stukkie lieverds.

In Amsterdam begint de zoveelste demo, morgen is er vast een zoveelste rechtszaak en deze week treed vast de zoveelste demissionaire minister of staatssecretaris weer af. Maakt allemaal geen reet uit, vanavond drinken we weer een glas, doen een plas en alles blijft zoals het …

Is dat wel zo? Het ad kopte een grote “hopen op een zachte winter”, vanwege de stijgende energiekosten. De vk analyseert er wat op los rondom de crisissen in de wereld en de televaag filosofeert wat met geer over goor’s zandbak syndroom. Als je deze artikelen bekijkt op waarheidsgehalte en nut voor de samenleving scoort de televaag het hoogst.

Ondertussen, misschien hebben jullie het gemist, heeft Evergrande afgelopen woensdag voor de 2de x niet aan haar betalingen kunnen voldoen. Dit bedrijf, ter grootte van 2% van het bruto nationaal product van China, was ‘to big to fail’. Net als Lehman Brothers 13 jaar geleden. Die andere grootmacht heeft een heel ander probleem. Afgelopen vrijdag zou er een akkoord komen over een immens corrupt plan om 3.5 triljoen uit te geven. Dat akkoord is uitgesteld tot eind deze maand. Het geinige is dat het niet de tegenstanders van die marionet waren die het passeren van deze ‘Bill’ tegenhielden maar de wat linksere collega’s van zijn eigen partij. Het was ze niet radicaal genoeg.

De qr code is nu alleen nog actief rondom een medisch vraagstuk! Gisteren las ik een memo waarin de mogelijkheden besproken worden deze uit te breiden. Het zou toch handig zijn als crimineel en a-sociaal gedrag meegenomen worden in deze app. Openbaar dronkenschap, 2 weekenden voor straf niet uitgaan. Vechten? Een half jaar, met een verplichte cursus ‘hoe ban ik agressie uit mijn leven’. Niet gevaxxt en toch binnen gekomen? 1 jaar resocialisatie cursus in Zaanstad.

Wij kunnen blijven geloven dat liefde en licht, 3 uurtjes dansen in de straten en heel veel toetsenbord riddertje spelen op de vele social media sites ons gaan redden, maar geloof me we zullen meer moeten doen. Tijd en plaats opeisen, ik blijf het zeggen. Met 10, 100, 1000, 10.000 man/vrouw ergens ons plekkie bouwen. Er zijn, in het nu, niet voor een paar uurtjes maar voor eeuwig.

Één reactie op “3 oktober 2021, zondag weer, mijn zoveelste stukkie lieverds.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *