Categorieën
Geen categorie

19 augustus 2021, zo kids, tis nu wachten op de volgende historische “Change in History”.

Ik denk dat het Taiwan wordt. Hongkong heeft Xi al geannexeerd nu doorpakken is het verstandigst. De rest van de wereld heeft wel wat anders aan zijn of haar hoofd dan zich zorgen te maken over een paar Taiwanezen. Ik denk dat China zich sws niet zoveel meer zal aantrekken van die malloot in het witte huis, net als de rest van de wereld.

Het is voor mij als kind van de Amerikaanse droom verbijsterend om te zien hoe de USA implodeert. Ik zag laatst een film over de Hopi Indianen. Wisten jullie dat er 60 miljoen Indianen in Amerika woonden voordat Columbus een voet op het continent zette? Dat was eind 15de eeuw. In de 21ste eeuw leven er nog 800.000, over genocide gesproken.

Het verhaal ging over de opkomst en teloorgang van het nieuwe Amerika. Volgens deze legende zitten we nu in de eindfase, de val van het grote Amerikaanse rijk. Ondanks dit vooruitzicht, ondanks dat de Hopi Indianen bijna volledig waren uitgeroeid, klonk er geen angst, spijt of woede in het verhaal. Voor Hopi Indianen bestaat angst voor de dood niet, er is geen angst voor change.

We gaan het zien. In ieder geval is er wereldwijd wel iets veranderd als het gaat om hoe er naar Amerika wordt gekeken. Persoonlijk moest ik als gecensureerde schrijver erg lachen om het antwoord van deze student op een vraag van een journalist. Het geeft een beetje aan hoe de verhoudingen liggen.

Één reactie op “19 augustus 2021, zo kids, tis nu wachten op de volgende historische “Change in History”.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *