Categorieën
Geen categorie

14 augustus 2021, eergisteren is er een meisje van 21 vermoord door de Taliban kids.

De reden was een jeans broek die ze onder haar rokken droeg. 21 jaar en vermoord vanwege een stukkie stof. Bijna 21 jaar geleden begon deze oorlog in Afghanistan, op 7 oktober 2001 om precies te zijn. Onder de vlag van Operation Enduring Freedom gingen de USA de UK, Australië en de Noordelijke Alliantie vrede realiseren in een land waar tradities heiliger zijn dan het leven. Althans dat was de versie van deze alliantie, de versie die we lazen in MSM. De werkelijke redenen liggen nooit aan de oppervlakte.

Je zou zeggen dat je in 20 jaar een hoop kan veranderen, maar das niet gebeurt. Ondanks de duizenden, zo niet 100 duizenden soldaten uit tig verschillende landen met de meest geavanceerde wapens ter wereld is Afghanistan nog steeds de grootste heroïne producent ter wereld. Daarnaast mogen ze zich sinds 2008 ook de grootste hasj producent noemen, die vooruitgang is dan weer wel gemaakt. Of deze bezigheden bijdragen aan een veiliger en mooier land kan je je afvragen, voor die jongedame iig niet.

25 NL’dse soldaten zijn omgekomen tijdens deze 20 jarige oorlog waaronder de zoon van een generaal. Hoe zouden deze ouders zich nu voelen? Heeft de dood van hun kind iets opgeleverd? Nou daar kunnen we kort over zijn, niets, nada, niks. Daar zijn alle betrokkenen het over eens, 20 jaar vechten heeft niemand wat gebracht.

Ho! Wacht! Ik lieg!!! De oorlog heeft heel veel opgeleverd! Er zijn mensen weer iets rijker van geworden. Ik zeg iets omdat de mensen die profiteren van dit soort ellende al zo f*cking rijk zijn dat je het amper merkt als er wat bijkomt. Daarnaast hebben westerse ondernemingen nu betere controle over de drugshandel vanuit het land. Legaal hebben we deze lucratieve business overgenomen en wat geprofessionaliseerd. Het sloeg ook nergens op voor die tijd, het was een amateuristisch zooitje.

De jonge vrouw gaat het allemaal niet meer meemaken, voor haar is het voorbij. Zouden ze haar nog even testen op Covid? Wie weet kan ze nog mee als Corona slachtoffer.

December 2001

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: