Categorieën
Geen categorie

9 augustus 2021, wat een nacht lieverds.

Als het regent dan maakt dat zo’n relaxed tikkend geluid op mijn zeiltje. En das niet erg, als het gestaag door gaat wen je eraan. Het is zelfs wel gezellig. Maar vannacht was het geen relaxed tikkend geluid, het was of iemand emmers water naar beneden gooide, of beter gewoon de kraan had opengezet. En weet je wat het is met stromend water? Je krijgt het idee dat je ervan moet pissen. Ik heb wel tig x op de portapotti gezetten, voor bijna niets, maf hoe ons brein werkt.

Heel vroeger, jaren geleden toen ik een jaar of 16 was werkte ik, bij mijn toen leukste oom, in een dement bejaardentehuis. Op zich niet het leukste werk ware het niet dat, buiten die oom, er vooral heel veel zusters werkten, vrouwen van in de 20. En dat vond ik wel leuk. Ik deed daar alles, mensen wassen, aankleden, bedden opmaken, luiers verschonen en ik heb zelfs geholpen iemand af te leggen. Het was een man die de avond daarvoor was dood gegaan. Naar de wc gaan deden we ook met deze bejaarden, op vaste momenten. Je kon niet weten of ze moesten plassen want dat wisten ze zelf ook niet dus dan zette je ze op de pot en deed de kraan open. Er kwam altijd wel wat uit!

Ik voelde me vannacht net als toen. Alleen was ik niet die jonge God die de mensen op de pot zette. Ik heb me later vaak afgevraagd waarom we mensen in die, vaak onmenselijke omstandigheden laten leven. Er was een vrouw die ik vaak hielp die helemaal in de foetus houding lag. Ze werd gevoed via een sonde, poepte en plaste in luiers of ernaast, ze lag eigenlijk altijd in haar eigen stront. Dag in dag uit lag ze daar. Wachten op het eindsignaal wat door ons werd uitgesteld.

Waar komt de angst vandaan? De angst om niet meer te leven? De angst om afscheid te nemen van elkaar? Ik heb het er al eens over gehad, dat we de dood uit ons leven hebben gebannen. De dood is niet sexy. Het grote probleem is dat er zonder de dood geen nieuw leven kan ontstaan, er is een evenwicht, een balans! Het één ondersteund het ander, ying en yang.

De dood, we zullen er veel mee te maken krijgen in de aankomende maanden/jaren. Vooral in onze westerse samenleving waar we er zover van verwijderd zijn. Wees niet bang kids! leef en geniet. Er is geen einde, alles is 1, alles komt vanuit dezelfde bron.

Één reactie op “9 augustus 2021, wat een nacht lieverds.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *