Categorieën
Geen categorie

8 augustus 2021, de laatste dag van de Olympische Spelen vandaag kids.

Tsja ben nu eenmaal gek op sport kijken. Het waren succesvolle spelen voor ons kikkerlandje, nog nooit hebben we zoveel medailles gehaald. 10 gouden, 12 zilveren en 14 bronzen hebben we al! Ongelooflijk voor een landje met 17 miljoen inwoners.

India, met 1.3 miljard mensen heeft 1 gouden medaille, 7 in het totaal. Zouden ze daar nou zoveel slechter zijn in sporten? Of zou het ergens anders mee te maken hebben? India heeft in het totaal, als je alle spelen meeneemt, 35 medailles gewonnen. In 1928 de eerste, voor het mannenhockey, das logisch. Raar toch dat een landje waar 17 miljoen mensen wonen meer medailles haalt tijdens 1 OS dan India sinds 1928? Zou dat iets te maken hebben met hoe oneerlijk de kansen zijn verdeeld in deze wereld?

Bangladesh heeft 163 miljoen inwoners. Nog nooit heeft dat land een medaille gewonnen. Albanië ook niet, Jemen niet, daar hebben ze andere dingen aan hun hoofd. Liberia, Myanmar, Rwanda en Nicaragua 0 medailles. In het totaal zijn er 71 landen die nog nooit een medaille hebben gewonnen. Zouden er sinds 1896 geen kids geweest zijn die droomden van een sportcarrière in die landen?

Maar de kansen keren lieverds, het westen is bezig met de grootste zelfvernietigingsoperatie uit de geschiedenis van de mensheid. Op dit moment stort de regen hier op mijn canvas dakje. Het past bij mijn gemoed. Ik moet me gaan voorbereiden op de winter. En meer gaan schrijven. Werk aan de winkel, kop op! We moeten doorrrrrrr…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *