Categorieën
Geen categorie

6 augustus 2021, ik erger me dood aan de meeste gesprekken die ik voer op straat lieverds.

Zo’n moeder die met haar strontvervelende, veel te dikke kind haar beklag doet over dat er zo weinig te doen is voor haar oogappeltje. Of die oudere man die begint te vertellen over vroeger, hoe hard hij heeft moeten werken om te worden wat hij denkt dat hij geworden is. Verschrikkelijk! Maar ja, als je met 2 ezels op pad gaat heb je bekijks, komen de mensen naar je toe, en ze verwachten een leuk gesprekje. En op zich is dat ook de bedoeling, dat ik gezellig ben, dat was mijn plan, mijn doel! Beetje lol brengen, ff wat anders.

Maar tis dan wel fijn als je er zelf ook een beetje lol in hebt. Als je niet steeds op je woorden moet letten. Zodat ik niet tegen die moeder zeg dat haar verwende dikke zeugje moet afvallen, dat ze daar genoeg tijd mee kwijt zal zijn de aankomende jaren zodat ze zich niet meer hoeft te vervelen. Of tegen die oude man dat hij net zo hard gewerkt heeft, waarschijnlijk veel minder hard maar goed, dan een man van dezelfde leeftijd in China, Venezuela, Congo of Myanmar. Maar dat hij het geluk heeft gehad te kunnen profiteren van de meest oneerlijke verdeelde economische groei in de geschiedenis van de mensheid. Dat ik het hem gun maar dat hij wel medeverantwoordelijk is voor de armoede in de wereld. Das niet gezellig, dus zeg ik dat maar niet en loop ik weg. Ik kan niet gewoon meepraten, het zit me te diep…

En dan hebben we het nog niet eens over Covid gehad, of over de “Jab”. Zodra dat ter sprake komt moet ik echt rennen om niet volledig door het lint te gaan. Das niet goed, daar maak je geen mensen blij mee. Ik wil deze mensen niet eens blij maken merk ik. Confronteren wil ik ze met wat er om hen heen gebeurt. Dat is niet goed, daar hebben Elanor en Frodo niets aan. Daar hebben die mensen niets aan, daar heb ik niets aan. Klotezooi….

Één reactie op “6 augustus 2021, ik erger me dood aan de meeste gesprekken die ik voer op straat lieverds.”

Ja en in deze tijd is het lastig om dit soort dingen in een grapje te verpakken. Het is allemaal ook ff veel te serieus. Ik dacht nog even neem een zak van die Napoleonballen mee en stop die gauw in je mond. Dan hoéf je niet op je tong te bijten!
Maar door-/weglopen is ook een goeie optie.
Ik hoop dat je meer fijne en inspirerende mensen tegenkomt!

Liefs uit Bussum

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *