Categorieën
Geen categorie

28 juni 2021, ik kan het gaan hebben over Urgenda lieverds.

Over hoe een organisatie gesteund door de postcodeloterij zorgt dat de boeren uit NL worden weggejaagd. Ik kan het hebben over de naderende oorlog tussen China en de US. Over UFO’s die plotseling geen wappie verhaal meer zijn maar een feit. Over elektriciteitscentrale’s die toch gebouwd mogen worden rondom biomassa, de lockdowns in Australië of de minister van volksgezondheid in de UK. Over de vluchtelingen crisissen in Europa en Amerika, over “child trafficking.”. De chaos in Zuid Amerika, de demonstratie afgelopen zaterdag in London waar 100.000den zo niet een miljoen mensen demonstreerden tegen de maatregelen en de regering. Maar ik moet het niet meer doen.

Ik weet ik heb dit eerder gezegd. Dat ik het klein zou gaan houden, genietend van de schoonheid van het leven om mij heen. Ik ga het weer proberen. Misschien moet ik mijn tel wel wegdoen. Dat speelt steeds vaker door mijn hoofd. Probleem is dat ik dan geen stukkies meer kan schrijven aan jullie, en daar wil ik graag nog ff mee doorgaan. Er gaat nl weer het 1 en ander veranderen. Leuke dingen staan in het verschiet! Vandaag mag Elanor een tuig passen, ik ben zo benieuwd hoe ze dat gaat vinden. Ik heb zelf het gevoel dat ze eerder voor een kar heeft gelopen, spannend!

Gisteren liepen we langs een terras, meerdere mensen stonden op om een foto van ons te maken. 1 mevrouw riep in haar enthousiasme: ja!! Eindelijk entertainment! Kijk dacht ik, dat geeft de burger moed!

Er zijn narren nodig kids, een nar zorgt voor afleiding in zorgelijke tijden. Narren houden je een spiegel voor maar doen dat met een lach. Narren draaien er niet omheen, ze confronteren, wijzen op misstanden, plagen, sarren, laten je de andere kant van het leven zien. Koningen hadden vroeger een hofnar om de dagelijkse beslommeringen wat te relativeren. Om de angst, alles te verliezen wat ze dachten te hebben, weg te nemen. Koning zijn was in die tijd geen makkelijk baantje, voor je het wist stak iemand je een dolk in je rug. Een beetje afleiding in de vorm van een zot die de wereld om je heen affakkelde, kwam best gelegen. Ik ben die zot, ik heb Het begrepen.

2 reacties op “28 juni 2021, ik kan het gaan hebben over Urgenda lieverds.”

Balanceren lieve Koert. Niet loslaten, want je bent zo goed geïnformeerd.

En narren waren altijd goed op de hoogte. Ik vermoed dat ze ook overal hun vinger aan de pols hielden.

Verschuif je focus gewoon lekker aan die twee heerlijke ezels (ik zou graag wat meer van hun karakter willen hebben), maar laat vooral niet los.

Het een hoeft t ander niet in de weg te staan. Toch?

Liefs uit Bussum 😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *