Categorieën
Geen categorie

20 juni 2021, het is Vaderdag kids!

Gisterenavond kwam ik daar met 1 van jullie achter. Naast Valentijnsdag de meest onzinnige BS dag van het jaar. Het is nl elke dag Vaderdag, daar zorgen vaders wel voor, grijze oude vaders vinden zich over het algemeen erg belangrijk dus die zorgen echt wel voor zichzelf, ze runnen tenslotte de wereld.

Zelf geef ik niets om Vaderdag. Vader zijn is geen prestatie. Ik denk dat ik meer heb geleerd van jullie, over mijzelf, dan jullie van mij. Het geboren worden staat nog op mijn netvlies gegrift, de nachten met jullie op mijn schoot koester ik als warme herinneringen. Jullie geur, de zachtheid van jullie huid, de kleine vingertjes die in mijn ogen prikken, het zachte gebrabbel in mijn oor. Heerlijke momenten waren dat, momenten van onschatbare waarde.

Deze momenten maken het leven zinvol, meer is er niet nodig. Het zijn nooit de grootse materiële momenten die je eeuwig bijblijven maar juist die kleine intieme gebeurtenissen. De momenten, vroeger, bij mijn moeder in bed op zondagochtend, dicht tegen haar aan, alleen maar liefde wat je voelde. De troost die ze gaf als ik mezelf weer eens pijn had gedaan. De avonden sleutelend aan een fiets met jou pa, of die ene x dat je me in vertrouwen nam over je jeugd. Die momenten maken het leven zo mooi, dank daarvoor. Fijne Vaderdag.

Één reactie op “20 juni 2021, het is Vaderdag kids!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *