Categorieën
Geen categorie

4 juni 2021, zo lieverds, 1 van jullie staat weer naast me.

Komt deze zomer meewerken in het restaurant. En dat voelt verdomd goed! Het was een warm welkom gisteravond, het scheelde niet veel of de hemel was naar beneden gekomen. Wat een bui! Mijn oprijlaan was een zwembad geworden, gelukkig stond de tent iets hoger anders hadden we meteen voor een uitdaging gestaan.

Gisteren weer lang bij Elanor en Frodo gezeten, het was veel te warm om te gaan wandelen. Mooi om te zien hoe ze loom in de schaduw liggen, wat ben ik blij dat ze er zijn. De buurvrouw van E en F vroeg mij waarom ik van die grote ezels heb, ik legde haar uit dat ik verwacht dat de wereld er binnen een paar maanden heel anders uit gaat zien en dat ik ze nodig heb voor mijn vervoer. Ze keek mij met grote ogen aan, ze begreep totaal niet waar ik het over had.

Het maakt ook niet meer uit, “Point of No Return” zijn we allang voorbij. 1 voor 1 zullen de schellen van de ogen vallen. Ik ben benieuwd hoelang, de massa, de waarheid kan blijven ontkennen. Hun gedrag is de reden voor het verval, het zijn niet de kwaadwillenden, die zijn er altijd. Het is de zwijgende meerderheid die toestaat dat het kwaad overwint. Ze zwijgen uit angst, uit lafheid, egoïsme, laksheid, vermoeidheid, onverschilligheid of gewoon omdat ze te dom zijn. En dat terwijl ze het wel weten, wel voelen of inzien. Ook de buurvrouw van E en F.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *