Categorieën
Geen categorie

26 mei 2021, er raast nog steeds van alles door mijn hoofd kids.

Vannacht lag ik weer ff wakker en dan werkt de stilte hier heilzaam. Bijna overal waar ik het afgelopen jaar met mijn campertje heb gestaan hoor je wel een snelweg, een vliegtuig of een trein die voorbij dendert. Hier in Drenthe niet, hier in Drenthe heerst rust.

Kleine dingetjes laten mij zien dat de Drent ook anders denkt. Gisteren was ik in de Appie, zoals altijd stond er een grote rij bij 1 kassa, de niet pin kassa. Dat valt op, dat zie je niet overal! Er werd ook gesproken over pinnen wel of niet, althans dat meende ik te verstaan. Het grote probleem is dat als de Drentenaren met elkaar Drents praten er voor mij geen touw aan vast te knopen is. Handen worden standaard gegeven, althans aan mij. Mondvodden gaan vaak af als ze elkaar tegenkomen, ik zie mensen elkaar vaak omhelzen.

Waarschijnlijk doet de Drent dat niet omdat ze ergens voor of tegen zijn. Ik heb het idee dat de Drent weinig heeft met ergens voor of tegen zijn. Ze leven hun eigen leven, maken zich niet druk over wat Den Haag, Europa of de WEF voor drek uitspugen. Ik moet daar een voorbeeld aan gaan nemen, maar dat gaat mij toch niet lukken. Mijn hoofd zal blijven tollen. Ik zal rapporten blijven lezen, zowel van de kant van de voors als de tegens. Waarom weet ik niet, ik weet alleen dat het blijft razen in mijn hoofd…

2 reacties op “26 mei 2021, er raast nog steeds van alles door mijn hoofd kids.”

Een vriend van mij is ook zo. Hij kan niet laten het NOS journaal en dergelijk mainstream propaganda te volgen. Om zich vervolgens er vreselijk over op te winden. Ik zeg al meer dan een jaar, zet de TV en ander mainstream toch bij de vuilnis, maar dat lukt hem niet echt.

In plaats van zich te informeren over wat je niet wilt, lijkt het me veel gezonder te duiken in wat je wel wilt. Ik ben nu weer boeken aan het lezen van Peter Plichta. Eigenlijk herlezen. Was er 20 jaar geleden al door geintigeerd. Zoals Ryke Geerd Hamer met een Nieuwe Geneeskunde kwam, zet Peter Plichta Chemie en Fysica op de schop Fantastisch. Das Primzahlkreuz en Gods Secret Formula zijn geweldige boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *