Categorieën
Geen categorie

21 mei 2021, gefeliciteerd lieverd, van ons allemaal!

16 is een mijlpaal. Ik kan me nog zo goed herinneren dat ik 16 werd. Boven op zolder in mijn slaapkamer stond mijn cadeau, ik had er zelf keihard voor gewerkt, een zwarte Honda MT5.

Samen met mijn vader had ik hem helemaal uit elkaar gehaald, alles schoongemaakt en weer in elkaar gezet. Nu ben ik niet zo handig, of beter ik heb daar het geduld niet voor. Dat gepriegel, al die schroefjes en moertjes zitten altijd op plekken waar je net niet bij kan, waarom doen ze dat? Vaak is dat zo, gisteren moest ik een koffiezetapparaat ergens weghalen, daar zat een wateraansluiting op die verstopt zat in een keukenkastje. Voordat je die los kon schroeven moest je eerst langs allerlei andere slangen en moeilijke buizen met allemaal andere moeren waarmee ze vastgedraaid zaten. Verschrikkelijk, waarom moet dat zo?

Maar ik had het over mijn zwarte Honda MT5, hij was verhoogd en opgevoerd, dat laatste wist pa zogenaamd niet. Hij reed wel 80km per uur. Op mijn verjaardag brachten we hem naar beneden, 1x de kickstarter naar beneden en hij deed het. Helm op en rijden! In die tijd had je geen rijbewijs nodig om brommer te mogen rijden. 16 zijn was genoeg!

Wat een verschil met nu, wat leefde ik in een vrije wereld. Ik had jullie die vrijheid zo gegund lieverds. Nu ben jij 16, dinsdag gaan we dat vieren! Maak er een mooie dag van kerel, ik hou van jou…

2 reacties op “21 mei 2021, gefeliciteerd lieverd, van ons allemaal!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *