Categorieën
Geen categorie

19 mei 2021, zo lieverds dat ging ff goed fout gisteren!

Ik was lekker een stukkie lopen met Elanor en Frodo en toen kwamen we in een fuik terecht. Of beter, Elanor dacht dat ze in een fuik terecht was gekomen. Ik zal ff bij het begin beginnen.

Tis Frodo die voorop loopt tegenwoordig, Elanor wil er nog wel eens de kantjes vanaf lopen. Als ik alleen ben met Elanor loopt ze goed mee, zodra Frodo erbij is gaat ze moederlijk gedrag vertonen, zo irritant. Van die moeders die hun duim nat maken met hun eigen speeksel en dan iets van de zijkant van je wang afvegen met die duim. Walgelijk! Zo kijkt Elanor mij af en toe ook aan. Tis dat ze geen duim heeft anders….

Maar gisteren liep ik dus met ze over straat en dat gaat altijd goed tot we paarden tegenkomen. Die beesten worden altijd erg opgewonden als ze ezels zien lopen. Frodo trekt zich er niet veel van aan maar Elanor gaat dan beschermend optreden. Dan gaat ze stil staan en weigert door te lopen. Soms laat ik haar dan los en loop ik alleen door met Frodo waarna ze ons wel weer volgt. Dit x waren het niet alleen paarden maar ook koeien. Aan de ene kant van de weg hadden we dus die paarden die zenuwachtig stonden te snuiven en toen in 1 x kwamen er, aan de andere kant van de weg, 8 koeien op ons afgestoven. Er zat wel een hek tussen ons en de wei maar leg dat Elanor maar eens uit. Weg was ze, en Frodo volgde haar. Ik had ze nog vast aan een touwtje maar na 25 meter rennen lukte het me niet meer ze vast te houden. Daar gingen ze, de wijde wereld in.

Na een meter of 50 stopten ze, keken achterom en gingen langs de kant van de weg lekker staan grazen. Mijn hart kwam zo’n beetje mijn borstkas uit, Frodo en Elanor waren het alweer vergeten. Ik leer veel van ze, heul veul! Man wat ben ik gek op ze…

2 reacties op “19 mei 2021, zo lieverds dat ging ff goed fout gisteren!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *