Categorieën
Geen categorie

12 mei 2021, gisteren ben ik een stuk gaan lopen met Elanor en Frodo lieverds.

Nu is Frodo nog een kleuter dus is het misschien verstandiger om in het vervolg alleen Elanor mee te nemen. Frodo schiet alle kanten op, dan loopt hij weer heel braaf en dan issie weer weg. Jullie mogen best weten ik had het zweet op mijn rug staan tijdens het wandelen.

Drenthe vind het wel leuk zo’n grijze baard met 2 ezels, ze wachten geduldig tot ik ben gepasseerd. Ik begin me hier al best wel thuis te voelen. Gisteren ben ik op bezoek geweest bij een geitenboer. Twee prachtmensen maken daar op natuurlijke basis de meest mooie feta. Daarnaast verkopen ze vlees, bokkenvlees. Als je melk van geiten nodig hebt om kaas te maken moeten de dames wel melk geven en om dat te realiseren moeten ze zwanger zijn. Ik leg het maar ff uit omdat ik niet weet of jullie dit nog wel op school leren. Jullie lesstof gaat vooral over linkse hobby’s en daar hoort neuken niet bij. Kan ik me ook voorstellen als ik naar een Halsema of Ploumen kijk, dan heb je geen zin meer om lekker van bil te gaan. Maar ff terug, die geiten moeten dus zwanger zijn om melk te kunnen geven en als ze zwanger zijn komt er op een gegeven moment ook een klein geitje uit. Als dat een vrouwelijk geitje is is dat top! Maar als het een bokje is, tja wat moet je ermee? Bokjes slaan de meeste boeren meteen dood tegen de muur zodra ze geboren zijn, das niet leuk maar ja wat moet je met die beesten? Deze geitenboer doet dat niet. Die neemt de moeite ze op te voeden om er mooi vlees van te maken, heerlijk vlees! Ze verdienen daar niets aan, het kost eerder geld maar ze doen het wel! Hulde…

Maar nu komen wij aan de beurt! Nu moeten wij dat vlees op gaan eten zodat die boer wat verdient om dat mooie werk te kunnen blijven doen. En das wel een dingetje, de gemiddelde NL’der komt niet veel verder dan een gehaktbal of een karbonade. Wist je dat wij als NL’ders bv maar 30% van een varken eten? De rest halen we onze neus voor op. Doodzonde! Geitenvlees kom je bijna nergens tegen, maar nu dus wel op de Voscheheugte in Mantinge, van bokjes uit Mantinge, prachtig, duurzaam en overheerlijk vlees! Vanaf 1 juni, als die mafkezen in Den Haag het toelaten….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *